مدیر گروه پزشكی قانونی دانشگاه علوم پزشكی ایران عنوان كرد

انتقاد از كاهش اختیارات گروه های آموزشی پزشكی قانونی

انتقاد از كاهش اختیارات گروه های آموزشی پزشكی قانونی مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران به کاهش اختیارات گروه های پزشکی قانونی در دانشگاه ها انتقاد نمود و اظهار داشت: وجود برخی مشکلات دیگر از جذابیت این رشته کاسته و داوطلبین ورود به رشته تخصصی پزشکی قانونی درسطح کشور خیلی کم شده است.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دکتر کامران آقاخانی ضمن بیان این مطلب به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت رشته پزشکی قانونی در دانشکده پزشکی و همین طور در کشور پرداخت و اظهار داشت: در سه دانشگاه علوم پزشکی کشور که در شهر تهران هستند ( دانشگاه تهران، ایران و شهید بهشتی) گروه های آموزشی پزشکی قانونی از سال ها قبل تشکیل شده و به آموزش دستیاران در این رشته پرداخته اند که روند این آموزش با فراز و نشیب هایی بسیار همراه بوده است.
وی ادامه داد: حدود ۸ تا ۱۰ سال پیش تعداد دستیاران در این رشته در دانشگاه علوم پزشکی ایران زیاد بود حتی صندلی کافی برای نشستن این دانشجویان در کلاس های درس را نیز نداشتیم به صورتی که با تعداد بیش از ۴۰ دستیار، کار آموزش گرفتار مشکلات عدیده ای شده بود.
مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران اشاره کرد: با عنایت به اتخاذ برخی سیاست ها، گروه های آموزشی پزشکی قانونی تا حد زیادی اختیارات خودرا از دست دادند و سازمان پزشکی قانونی زمام برنامه ریزی آموزشی را به دست گرفت که این امر سبب گله مندی اساتید این رشته ازجمله بنده بعنوان دبیر بورد این رشته شد که مکرراً این نگرانی و گله مندی را به وزارت بهداشت اعلام کردیم و امیدواریم این مسئله هرچه سریعتر بصورت قانونمند و منطقی حل و اداره شود.
دکتر آقاخانی اظهار داشت: امروز با عنایت به پاندمی کرونا از یک طرف و فشارهای زیادی که برای فارغ التحصیلان رشته تخصصی پزشکی قانونی به جهت گذراندن طرح و مشکلات استخدام و حقوق و مزایا از جانب دیگر وجود دارد، از جذابیت این رشته کاسته و داوطلبین ورود به رشته تخصصی پزشکی قانونی درسطح کشور خیلی کم شده است.
مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران اشاره کرد: با عنایت به این که ظرفیت آموزش دستیار تخصصی پزشکی قانونی در دانشگاه علوم پزشکی ایران چیزی حدود ۵ الی ۱۰ نفر در سال است اما متأسفانه درحال حاضر در کل تنها ۴ دستیار در گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران مشغول به تحصیل هستند و متأسفانه در دو دانشگاه تهران و شهید بهشتی هم وضعیت به همین صورت است.
وی تنها راه خروج از این وضعیت را در اختیار گذاشتن باردیگر زمام امور و برنامه ریزی در مورد رشته تخصصی پزشکی قانونی؛ به دست وزارت بهداشت و دانشگاه ها و جلوگیری از مداخلات سازمان پزشکی قانونی دانست.
دکتر آقاخانی اضافه کرد: درحال حاضر در تمام مراکز تابعه، آموزشی و غیر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران متخصصین پزشکی قانونی مشغول ارائه خدمت هستند و با وجود کمبود دستیار تمام بخش ها به همت این عزیزان پشتیبانی می شود.
مدیر گروه پزشکی قانونی در بحث قوانین و مقررات مربوط به دستیاران نیز اظهار داشت: برای استاندارد سازی خدمات متخصصان پزشکی قانونی در مراکز درمانی، ۵ مورد استاندارد از جانب وزارت بهداشت تآیید و اعلام گردید که این امر یک تحول عظیمی بود و خصوصا از آقایان دکتر جان بابائی، دکتر حقدوست، دکتر قانعی، دکتر وحید شاهی قدردانی می نماییم.
وی خاطرنشان کرد: با تعیین این استانداردها ما امروز می توانیم، هم برای دستیارانی که الان مشغول به تحصیل هستند و هم دستیارانی که در آینده خواهیم داشت جایگاه حقوقی و شغلی مشخص و مطمئنی داشته باشیم.
مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران یکی دیگر از معضلات مهم رشته پزشکی قانونی را در سطح کشور، مشخص نبودن تفاوت "متخصص پزشکی قانونی" و "پزشک قانونی" در اذهان عمومی ذکر کرد و اضافه کرد: متخصص پزشکی قانونی، جایگاه علمی و اجرائی خودرا در دانشگاه و مراکز درمانی دارد ولی "پزشک قانونی" کارشناس و زیر مجموعه قوه قضائیه است، اما به علت عدم آگاهی، عوام، معمولاً تفاوتی بین این دو قائل نمی شوند که این مساله موجب اشتباهات بزرگ و بعضاً سو استفاده هایی می شود.
دکتر آقاخانی اشاره کرد: متخصصین پزشکی قانونی یک جایگاه علمی دارند و مانند متخصصین دیگر رشته ها هستند، اما پزشک قانونی بازوی قوی و چشم بینای قوه قضائیه است و امیدواریم این مساله در وزارت محترم بهداشت نیز نهادینه و مشکلات ناشی از این امر مرتفع شود.
مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباب آموزش در این گروه خاطرنشان کرد: در مقطع پزشکی عمومی هر ماه تعداد مشخصی اینترن در مراکز آموزشی تابعه دانشگاه خصوصا بیمارستان فیروزگر و حضرت رسول اکرم(ص) تحت آموزش هستند و برمبنای نظر سنجی که انجام شده رضایت بالایی از خدمات آموزشی دریافتی دارند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، وی ادامه داد: دروس نظریه پزشکی قانونی نیز در مقاطع پزشکی عمومی، کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد مامائی و کارشناسی ارشد تمام رشته های پیراپزشکی، و نیز Ph.D آناتومی توسط گروه ارائه می شود
دکتر آقاخانی در ادامه به فقدان اطلاعات کادر درمان از مسائل حقوقی در رابطه با درمان اشاره نمود و اظهار داشت: درتمام ۲۱ سال سابقه تدریس در دانشگاه علوم پزشکی ایران متوجه شدم که بیشتر کادر درمان و فارغ التحصیلان و دانشجویان کشور به مسائل حقوقی مربوط به درمان آگاهی ندارند که این ناشی از نبود آموزش های مرتبط در دوران تحصیل است.
وی اظهار نمود: ما سعی کردیم در مقطع کارآموزی و کارورزی، بوسیله آموزش نظریه این موارد را به دانشجویان انتقال دهیم تا بعنوان مثال قوانین مربوط به سقط را بدانند یا اگر کودکی مورد آزار قرار گرفته بود بدانند وظیفه کادر درمان در آن مورد چیست؟ یا اگر کسی با احتمال مرگ، رضایت به بستری شدن نداد چه کار باید انجام داد و یا مجازات فحاشی و ضرب و جرح کادر درمان چیست؟ همین طور درباب قوانین و مقررات حقوقی مربوط به درمان، آموزش هایی را به دانشجویان دادیم و طی ۲۰سال گذشته بیش از ۱۰۰ سمینار در این حوزه برگزار شده است.
مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران درمورد فعالیتهای این گروه در حوزه پژوهش نیز اظهار داشت: تعداد مقالات گروه پزشکی قانونی به نسبت تعداد اعضای هیئت علمی خود در سطح بالایی است همین طور درنظر داریم مرکز تحقیقات پزشکی قانونی را راه اندازی نماییم و جا دارد از زحمات دکتر متولیان؛ معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه و همکاری ایشان دراین زمینه قدردانی کنم.
وی درباب تعداد کتاب و مقالات به چاپ رسیده در گروه اظهار داشت: بیش از ۲۵ جلد کتاب در گروه پزشکی قانونی در شاخه های مختلف درحیطه پزشکی قانونی و قوانین و مقررات حقوقی و مسمومیتها به چاپ رسیده است. همین طور تا کنون بیش از ۲۰۰ مقاله درگروه پزشکی قانونی دنشگاه ایران تهیه شده که باتوجه به تعداد ۵ نفر اعضاء گروه عددی قابل قبول است.
دکتر آقاخانی درباب دستاورد های گروه نیز اظهار نمود: گروه پزشکی قانونی در سال های گذشته همیشه حداقل یک رتبه برتر را در بورد کسب کرده اما درحال حاضر باتوجه به کاهش شدید دستیاران این رشته در سطح کشور این مساله تقریباً مفهوم خودرا از دست داده است و امیدواریم که با تدابیر اتخاذ شده و افزایش تعداد دستیاران، باردیگر شاهد رونق آموزشی در این رشته باشیم.
مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره برگزاری کلاسها بصورت مجازی اظهار داشت: باتوجه به پاندمی کرونا کلاس های نظریه دانشجویان ما به طور مجازی برگزارمی شود و در وضعیت قرمز کرونا نیز اینترنهای ما بصورت مجازی آموزش داده شدند به این شکل که رفرنسها و فایل های آموزشی دراختیار ایشان قرار گرفته و هرشب یک سوال حقوقی و پزشکی قانونی درگروه مطرح می شود و بحث و تبادل نظر بین اساتید و دانشجویان انجام می شود و در پایان دوره نیز، آزمون مجازی برگزار می گردد این گروه آمادگی همکاری با تمامی گروههای آموزشی را درباب پروژه ها و طرح های تحقیقاتی دارد.



1400/03/01
10:15:32
0.0 / 5
835
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است