شیر خشك یا شیر مادر كدام برای دندان كودك ضرر كمتری دارد؟

شیر خشك یا شیر مادر كدام برای دندان كودك ضرر كمتری دارد؟ زارا: درست است كه شیر مادر و شیر خشك هر دو مواد قندی دارند و در هر دو پوسیدگی دندان محتمل است، اما شیر خشك به سبب داشتن عسل و یا قند مصنوعی خطری بیشتری برای دندان دارد.



به گزارش زارا به نقل از مهر، از زمانی که کودک به دنیا می آید، این بحث وجود دارد که فقط شیر مادر بخورد و شیر خشک اصلاً استفاده نشود. اظهاراتی وجود دارد که ثابت می کند علاوه بر اینکه شیر مادر مقوی است، از پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می کند و مانع از به وجود آمدن بیماری های دهان و دندان می شود، اما این اظهارات تا چه اندازه درست هستند؟
نقش شیر مادر در جلوگیری پوسیدگی دندان کودکان
خوردن شیر مادر مانع از پوسیدگی دندان کودکان می شود. بگفته دکتر کوشکی، متخصص دندانپزشک کودکان، نوزادانی که از شروع تولد خود شیر مادر می خورند کمتر گرفتار پوسیدگی دندان شده و دیرتر به دندانپزشکی کودکان مراجعه می کنند. البته درست است که شیر مادر و شیر خشک هر دو مواد قندی دارند و شیرین هستند و در هر دو پوسیدگی دندان محتمل است، اما شیر خشک به سبب داشتن عسل و یا قند مصنوعی خطری بیشتری برای دندان دارد.
همچنین طریقه مختلف استفاده از این شیرها نیز عامل دیگری بر تفاوت شده است. کودکانی که شیر خشک می خورند از شیشه شیر بهره برده و در بیشتر مواقع به سبب عادت حتما پیش از خواب هم شیر می خورند و ممکنست تا چند ساعت که خوابشان ببرد شیشه شیر در دهانشان بماند و شیر روی دندان ها باقی مانده و سبب حل شدن مینای دندان و پوسیدگی می شود.
توجه کنید بعد از زمانی که کودک شما شیر خورد (چه شیر مادر و چه شیر خشک)، برای سلامت دندان هایش به او آب بدهید و یا دندان ها را با یک دستمال نم دار تمیز کنید.
نکته مهم این است که همیشه شیر مادر مانع از پوسیدگی دندان نمی گردد، اگر خوردن شیر مادر تا ۲ سالگی ادامه پیدا کند موجب پوسیدگی دندان می شود اما تا ۱۲ ماهگی با رعایت موارد گفته شده خطری نوزاد را تهدید نمی نماید.
شیر مادر حافظ سلامت و تامین کننده استواری دندان کودک
درست است که وجود شیر خشک در کنار شیر مادر در خیلی از مواقع ضروری می باشد. اما هیچ شیر خشکی را نمی توان پیدا کرد که به اندازه شیر مادر مغذی و حاوی ویتامین باشد. کودکی که از ابتدا شیر مادر خورده است، دندان های شیری و دائمی محکم و مقاومی خواهد داشت.
طبق تحقیقات انجام شده توسط دکتر کوشکی، کودکانی که تا ۶ ماهگی فقط شیر مادر را خورده اند کمتر گرفتار مال اکلوژن های دندان شده اند. بدین سبب مبتلا شدن به انواع مال اکلوژن ها به شیر مصرفی کودکان بستگی دارد و بسیار مهم می باشد. همین طور علاوه بر مال اکلوژن، شیر مادر موجب جلوگیری از بسیاری بیماری های دیگر دهان و دندان نیز می شود.

کودکانی که از شیشه شیر استفاده می نمایند دندان هایشان بهم ریخته در می آید و نظم خودرا از دست می دهد. این بهم ریختگی هم برای دندان های شیری است و هم دندان های دائمی. چونکه دندان های دائمی نیز از همان ابتدا در حال شکل گرفتن هستند، اما کودکانی که شیر مادر می خورند دندان های منظم تری خواهند داشت.
علت اصلی این است که خوردن شیر توسط نوزادان به وسیله مکیدن اتفاق می افتد. این عمل به این صورت است که شیر توسط یک حرکت ناودان و به کمک لب و زبان وارد دهان می شود. اما در هنگام خوردن شیر توسط شیشه شیر، زبان با یک حرکت پیستون مانند شیر را داخل دهان هدایت می کند که خود موجب لطمه رساندن به دندان ها می شود.
در زمان به خطر افتادن سلامت دندان کودک چه کنیم؟
در خیلی مواقع به سبب عادت های بد غذایی و خوردن شیر، همانطور که گفته شد ممکنست کودکان زیر ۲ سال احساس درد شدیدی در دندان ها و لثه خود کنند که نیاز به مراجعه به دندانپزشک باشد. معمولاً کودکان از رفتن به دندانپزشکی واهمه دارند و اگر تجربه خوبی از نخستین باری که به دندانپزشکی مراجعه می کنند نداشته باشند، این ترس و واهمه از دندانپزشکی تا بزرگسالی نیز همراه آنها خواهد بود.
دندانپزشکی کودکان دکتر کوشکی با داشتن فضایی جذاب و متناسب با روحیات کودکان همراه با خدمات ویژه منتظر شماست. کودک شما در این دندانپزشکی لحظات خوبی را سپری می کند و ترس آنها از دندانپزشکی برطرف می شود و سلامت دندان هایشان نیز باز می گردد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1399/02/23
23:25:37
5.0 / 5
2825
تگهای خبر: خدمات , متخصص , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است