دوز سوم واکسن کرونا، چه واکسنی را انتخاب کنیم؟

دوز سوم واکسن کرونا، چه واکسنی را انتخاب کنیم؟ زارا: در این مقاله می خواهیم تا با دوز سوم واکسن کرونا بیشتر آشنا شویم، واکسن های تولید شده را بررسی نماییم و سوالات مهم پیرامون دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن را پاسخ دهیم.



به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، کدام واکسن بهترین انتخاب برای تزریق دوز سوم است، آیا تزریق دوز سوم یا دوز بوستر واکسن کرونا ضروری می باشد، رفته رفته بعد از انجام واکسیناسیون کشوری در دو دوز، همه جا صحبت از تزریق دوز سوم واکسن یا دوز بوستر است.
در این مقاله می خواهیم تا با دوز سوم واکسن کرونا بیشتر آشنا شویم، واکسن های تولید شده را بررسی نماییم و سوالات مهم پیرامون دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن را پاسخ دهیم.
فواید تزریق دوز سوم واکسن کرونا را بشناسید!
با گذشت چندین ماه از تزریق واکسن کرونا در نخستین گروه از افراد در خیلی از کشورهای جهان، پرسش ها درباره نیاز به تزریق دوز سوم یا دوز تقویتی واکسن کرونا در کشورهای مختلف همیشه رو به افزایش بوده است.
تحقیقات در بعضی کشورها درباره اثربخشی واکسن ها و میزان ایمنی در بدن دریافت کنندگان واکسن پس از گذشت چند ماه از واکسیناسیون قبلی نشان میدهد که تزریق دوز سوم واکسن کرونا به ویژه در جمعیت های خاص مانند سالمندان و افراد با ضعف و سرکوب سیستم ایمنی برای حفظ ایمنی جامعه موردنیاز است.
دلایل مختلفی برای تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا مطرح گردیده است که نتیجه بررسی ها و تحقیقات است و مورد توجه نهادهای بهداشت و سلامت کشورها قرار گرفته است.
اولویت برای تزریق دوز سوم در ایران
در ایران تا حالا با تصمیم وزارت بهداشت، مشابه با سفارش های نهادهای سلامت بین المللی یا دیگر کشورها، تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای گروههای خاصی بصورت جدی سفارش شده است.
این افراد همان گروهی هستند که نگرانی درباره ریسک بیشتر کاهش ایمنی حاصل از واکسن با گذر زمان یا پاسخ ایمنی کمتر آنها به واکسن در واکسیناسیون قبلی مطرح است:
سالمندان بالای ۶۰ سال که ۴ ماه یا بیشتر از تزریق دو دوز واکسن آنها (واکسن های ویروس غیرفعال شده مانند سینوفارم یا برکت) گذشته باشد.
افراد گرفتار نقص یا سرکوب ایمنی که ۶ ماه از واکسیناسیون قبلی آنها گذشته باشد.
اعضای کادر درمان، ۶ ماه بعد از واکسیناسیون اولیه.
انواع واکسن موجود برای دوز سوم واکسن کرونا: از mRNA تا پروتئین نوترکیب
اصلی ترین پلت فرم های در دسترس برای واکسن کرونا شامل mRNA، وکتور ویروسی، ویروس غیرفعال شده و پروتئین نوترکیب (مانند واکسن اسپایکوژن) است.
هر کدام از واکسن های تولید شده جهت مبارزه با ویروس کرونا، با روش خاصی موجب تحریک سیستم ایمنی بدن و ایجاد پاسخ ایمنی مقابل این ویروس، به ویژه "پروتئین اسپایک ویروس کرونا" می شود.
ویروس کرونا به کمک اسپایک با اتصال به گیرنده خاصی در بدن (ACE۲) وارد سلول های بدن شده و موجب عفونت کووید -۱۹ می شود. به همین خاطر است که بیشتر واکسن ها بر تولید پاسخ ایمنی در بدن مقابل پروتئین اسپایک تمرکز دارند.
واکسن های با پلت فرم پروتئین نوترکیب مانند واکسن اسپایکوژن، حاوی همه یا قسمتی از پروتئین اسپایک هستند که با بهره گیری از تکنولوژی مهندسی ژنتیک و نوترکیبی ایجاد می شود.
واکسن استرالیایی-ایرانی اسپایکوژن دارای همه بخش های پروتئین اسپایک کرونا است، پس می تواند پاسخ ایمنی در بدن در مقابل تمامی قسمت های اسپایک کرونا را تحریک کند.



اسپایکوژن و مجوز مصرف اضطراری وزارت بهداشت
این واکسن ایرانی-استرالیایی در تاریخ چهاردهم مهر ماه سال ۱۴۰۰ بصورت رسمی توانست مجوز مصرف اضطراری را از وزارت بهداشت دریافت کند.
بر بر اساس گزارش های موجود از نتایج مطالعات بالینی واکسن اسپایکوژن به همراه ساختار پروتئینی و نوع ادجوانت های، این واکسن ایرانی استرالیایی را می توان یکی از بهترین گزینه ها برای تزریق دوز سوم یا دوز بوستر خود و سایر واکسن های کرونا دانست.
جهت آگاهی از موقعیت مکانی مراکز تزریق این واکسن به همراه شماره تماس آنها، می توانید به لینک " مراکز تزریق واکسن اسپایکوژن" مراجعه فرمایید. توجه فرمایید که فهرست مراکز تزریق اسپایکوژن درحال به روز رسانی است و مراکز جدید به زودی به فهرست اضافه خواهند شد.
بهترین زمان تزریق دوز سوم واکسن کرونا چه زمانی است؟
محققان براین باورند که حداقل شش ماه پس از تزریق دوز دوم واکسن کرونا، بهترین زمان تزریق دوز تقویتی یا دوز سوم واکسن است. گفتنی است که این مدت زمان را مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز تایید و اعلام نموده است.
همچنین وزارت بهداشت اعلام نموده است که افراد بالای ۶۰ سال که در دو نوبت واکسیناسیون اولیه، واکسن های غیرفعال شده (سینوفارم، کوواکسین بهارات و کووایران برکت) را تزریق کرده اند، باید دوز سوم واکسن را به فاصله ۴ ماه از نوبت دوم دریافت نمایند.

چرا واکسن اسپایکوژن را برای تزریق دوز سوم انتخاب کنیم؟
یکی از دلیلهای مهم انتخاب تزریق واکسن اسپایکوژن برای دوز سوم یا دوز باقی مانده این است که واکسن اسپایکوژن شامل تمامی قسمت های پروتئین اسپایک ویروس کرونا است؛ پاسخ های ایمنی در بدن در مقابل تمامی بخش های اسپایک ویروس کرونا رخ می دهد، بدین سبب این پروتئین از جایگاه مهمی در طراحی واکسن ها مقابل ویروس کرونا برخوردارست.
جالب است بدانید که ریسک بروز خطراتی مانند بیماری زایی واکسن و پارتیکل های ویروسی در واکسن اسپایکوژن وجود نخواهد داشت، چونکه واکسن سیناژن از پروتئین با خلوص بالا تولید شده است و از تمامی ساختار ویروس استفاده نشده است.
ایمن بودن پلت فرم واکسن نیز از دیگر دلیلهای این انتخاب محسوب می شود. پلت فرم استفاده شده در ساخت واکسن سیناژن بدون شک از ایمن ترین پلت فرم های استفاده شده در جهان است. جالب است بدانید که این پلت فرم در روند تهیه و ساخت انواع واکسن ها مانند واکسن HPV (گارداسیل)، هپاتیت، آنفلوانزا و داروهایی مانند انسولین سابقه بسیار طولانی دارد.
این واکسن ایرانی-استرالیایی دارای ایمنی زایی بالایی است، اسپایکوژن حاوی ترکیبات آلومینیوم و جیوه نیست و ادجوانت استفاده شده در این واکسن Advax-SM است که مطالعات مختلفی ایمنی زایی آنرا نشان داده اند.
با توجه به اطلاعات تایید شده موجود از واکسن های پیشین و مطالعات Mix & Match بنظر می رسد که استفاده از پلت فرم های متفاوت از واکسیناسیون اولیه موجب ایجاد ایمنی پایدارتر و موثرتر در مقابل مبتلاشدن به کووید -۱۹ می شود.
بر اساس گزارش های به دست آمده از نتایج مطالعات بالینی واکسن اسپایکوژن و همین طور ساختار پروتئینی و نوع ادجوانت های آن، واکسن اسپایکوژن می تواند گزینه ای مناسب برای دوز بوستر خود و سایر واکسن های کرونا موجود باشد.
اگر به اطلاعات بیشتری جهت تصمیم گیری در انتخاب واکسن اسپایکوژن بعنوان دوز سوم (بوستر) واکسن کرونا نیاز دارید، کافیست از وب سایت رسمی واکسن سیناژن، مقاله " اسپایکوژن، انتخابی مناسب برای دوز بوستر" را مطالعه کنید.


منبع:

1400/09/05
21:04:12
0.0 / 5
789
تگهای خبر: ارز , بهداشت , تولید , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است