وزیر علوم خبر داد

بررسی لایحه توزیع عادلانه فرصت ها و امكانات تحصیلی

بررسی لایحه توزیع عادلانه فرصت ها و امكانات تحصیلی به گزارش زارا وزیر علوم از بررسی لایحه پیشنهادی توزیع عادلانه فرصت ها و امكانات تحصیلی در آموزش عالی در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها اطلاع داد.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی وزیر علوم در جلسه ۳۴۴ شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی با اشاره به لایحه پیشنهادی توزیع عادلانه فرصت ها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی، تاکید کرد: این لایحه به صورت گزارش و با عرضه کرده ها به صورت خلاصه برای مطالعه و بررسی توسط اعضای شورای اسلامی شدن دانشگاه ها در اختیار دبیرخانه این شورا قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: دو وزارتخانه بهداشت، آموزش وپرورش و دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهادات خویش را پیش از برگزاری جلسه آتی به دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه ها عرضه کنند تا جمع بندی کارشناسی از این پیشنهادات تهیه و در دستور جلسه آینده شورا قرار و مورد بررسی قرار بگیرد.
دکتر غلامی با اشاره به اینکه بحث کلان آمایش آموزش عالی، ساماندهی آموزش عالی است، اضافه کرد: نظم بخشی، هدفمندسازی و کیفی سازی آموزش ها از اهداف آمایش آموزش عالی است.
وی افزود: متأسفانه از دوره دبیرستان گرایش بیشتر داوطلبین به علت بازار کار و اشتغال به رشته های علوم تجربی است که این مورد سبب ایجاد انباشت پشت کنکور شده است.
وزیر علوم به مبحث ساماندهی مراکز آموزش عالی اشاره نمود و تاکید کرد: اجرایی سازی این امر احتیاج به بسترسازی فرهنگی و مدیریتی دارد.

ضرورت شفاف سازی آمار پذیرفته شدگان با اعمال سهمیه
به گزارش مرکز اطلاع رسانی شورایعالی انقلاب فرهنگی، در ادامه جلسه دکتر محمود امانی طهرانی دبیر کل شورایعالی آموزش و پرورش تاکید کرد: جهت بررسی جامع سهمیه ها باید جنبه هایی که تأثیرگذار است اما به صورت سهمیه نیست مانند تسهیلات جابجایی فرزندان اعضای هیئت علمی هم در نظر گرفته شود.
وی به تجربه موفق طرح جذب نیرو از بوم برای بوم در دانشگاه فرهنگیان که چند سالی است اعمال می شود، اشاره نمود و اظهار داشت: در مورد حذف سهمیه بومی گزینی مطالعه و بررسی دقیق صورت گیرد.
دکتر امانی تاکید کرد: لزوم دارد آمار پذیرفته شدگان با اعمال سهمیه شفاف سازی شود تا فضای منفی در این حوزه رفع گردد.

بررسی سهمیه ها باید به صورت یکجا صورت گیرد
همینطور علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سهمیه های کنکور به صورت یک منظومه است، اظهار داشت: بررسی سهمیه ها باید به صورت یکجا صورت گیرد نه به صورت تکی و برای حذف سهمیه بومی گزینی باید سهمیه های دیگر هم در نظرگرفته شود.
وی به پرهیز از تصمیم عجولانه در مورد حذف سهمیه های بومی گزینی و دیگر سهمیه ها تاکید کرد و پیشنهاد داد: مطالعات دقیق کوتاهی در مورد کل سهمیه ها صورت گیرد و بعد تصمیم گیری نهایی شود.
همینطور دکتر شاهین آخوندزاده قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سهمیه بومی گزینی مزایا و معایبی دارد، اظهار داشت: سهیمه بومی گزینی احتیاج به اصلاح دارد و نباید به صورت کامل حذف شوند.

ضرورت اعمال سهمیه بومی گزینی در دانشگاه های محلی و منطقه ای
همینطور دکتر جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت به سطح بندی دانشگاه ها توسط وزارت علوم اشاره نمود و اظهار داشت: دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی جامع در سطح بین المللی، ملی، منطقه ای و محلی سطح بندی شدند.
وی خاطرنشان کرد: رسالت یک مرکز آموزش عالی محلی باید ایجاد رشته های مورد نیاز منطقه و تقویت نیروی انسانی منطقه باشد.
دکتر ذاکری به لزوم اعمال سهمیه بومی گزینی در دانشگاه های محلی و منطقه ای تاکید کرد و اظهار داشت: در جهت عدالت آموزشی سهمیه بومی گزینی برای دانشگاه های سطح یک نباید اعمال شود.
در ادامه دکتر محمدمهدی غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به تفاوت شرایط تعداد مراکز آموزشی زمان تصویب مصوبه سهمیه بومی گزینی با حال حاضر اشاره نمود و اظهار داشت: در زمان تصویب مصوبه سهمیه بومی گزینی در کل کشور ۴۴۵ مؤسسه آموزشی فعال بوده است و در سال ۱۳۹۶ تعداد مؤسسه آموزشی ۲۶۴۵ است.
در انتها دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی هم به سهمیه بهیاران اشاره نمود و اظهار داشت: بهیاران نمی توانند با داوطلبینی که رشته علوم تجربی خوانده اند رقابت کنند چون که بهیاران ۳ سال کتاب های مخصوص این رشته را مطالعه می کنند و باید از منابع درسی خود آزمون دهند.
وی درمورد بومی گزینی رشته های پزشکی تصریح کرد: با اعمال این سهمیه نیروی پزشکی در مناطق خاص و محروم پذیرفته شده که منجر شده بسیاری از این مناطق دارای متخصص باشند در صورتیکه در گذشته این چنین نبود.
رئیس کمیسیون بهداشت پیشنهاد داد: نحوه اعمال سهمیه ها و انواع سهمیه ها در کشورهای جهان هم ارزیابی و بررسی شود.




منبع:

1399/05/04
13:46:10
5.0 / 5
2013
تگهای خبر: آموزش , ارز , اشتغال , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است