در نشست دانشگاه علوم پزشكی تهران مطرح شد
95درصد از دروس علوم پایه پزشكی مجازی شده است
به گزارش زارا رئیس دانشگاه علوم پزشكی تهران با تاكید بر اینكه باید زندگی با كرونا را تمرین نماییم، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشكی تهران بعنوان دانشگاه مادر، در این بحران بسیار عالی عمل كرد.
به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دکتر عباسعلی کریمی در نشست معاونان دانشگاه علوم پزشکی تهران با روسای دانشکده ها به تشریح مهم ترین مسائل حوزه آموزش و پژوهش و برنامه های پیش روی این دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: جایگاه علم، دانش و دانشگاه و بویژه دانشگاه های علوم پزشکی در این بحران و بحران های دیگر، بارز است. در این مدت دانشگاه تعطیل نبود و خیلی از دانشکده ها و همکاران در واحدهای مختلف مشغول به کار بودند.
وی اشاره کرد: دانشگاه با سربلندی مسئولیت تاریخی خودرا در این بحران به انجام رساند. در واقع دانشگاه علوم پزشکی تهران بعنوان دانشگاه مادر، در این بحران بسیار عالی عمل کرد و دوستان و همکاران در رده های مختلف پزشکی، پرستاری، پشتیبانی و خدماتی خوش درخشیدند و همکاران دانشکده ها نیز از این فعالیت ها به خوبی پشتیبانی کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد: دانشگاه در کنار ماموریت های مهم خود دو نقش اصلی آموزشی و پژوهشی را برعهده دارد و بایستی این آمادگی را داشته باشد که بتواند به نیازها و سؤالات جامعه پاسخ دهد. در این نشست شرایط موجود دانشگاه و اقداماتی که در حوزه آموزش مجازی و پژوهش صورت گرفته و همین طور برنامه های پیش روی دانشگاه در این حوزه مورد بررسی قرار می گیرد.
بگفته وی، در این دوران همه باید کمک نماییم تا با کمترین آسیب، بیشترین حفاظت و خدمت رسانی صورت گیرد. ما در ایام اول همه امکانات را در اختیار نداشتیم ولی یک عده از پزشکان و پرستاران و کارکنان باروحیه بسیار خوب، شجاعانه ایستادگی کردند تا بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر نقش آفرینی دانشکده بهداشت در عرصه بیماری های واگیر تاکید کرد و اظهار داشت: حالا دوران دوستی و رفاقت با کرونا است و باید زندگی با کرونا را مانند سایر بیماری های واگیر دیگر مانند سرخک، آنفلوآنزا و… تمرین نماییم. باید در کنار بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، فشار خون و سرطان ها، بیماری های واگیر را همچنان موردتوجه قرار دهیم و دراین زمینه دانشکده بهداشت باید نقش خودرا به خوبی ایفا کند.
در ادامه این جلسه دکتر امیرعلی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گزارشی از وضعیت آموزش دانشگاه در دوران کرونا ارائه داد و اضافه کرد: شرایطی که در آن هستیم به کشور و دانشگاه تحمیل شده است. این بحران به صورت غیرمترقبه و در مدت زمان کوتاه دانشگاه را از شرایط عادی خارج کرد و به سمت شرایط جدید برد. دراین زمینه غافلگیری هایی در کشورمان و کشورهای دنیا صورت گرفت که دانشگاه هم متأثر از آن بود.
وی اشاره کرد: از همان روزهای اول دغدغه ما ایجاد شرایط ایمن برای افراد و پیش برد مسائل آموزشی بود. بمنظور ایجاد شرایط ایمن و به حداقل رساندن لطمه به افراد، در فاز اول و در حداقل زمان ممکن افرادی که حضورشان در عرصه بیمارستان ها ضروری نبود را از محیط خارج کردیم و سپس شرایط دانشگاه هم مانند کشور فوق العاده و به حالت تعطیل درآمد.
سهراب پور اظهار نمود: بااین وجود کارهای بالینی باقوت ادامه داشت و ما باید ابهامات را بررسی می کردیم تا برای آینده برنامه ریزی نماییم. در مورد کارورزان نیز به سرعت تصمیم گرفته شد در محیط بمانند و از این فرصت برای افزایش مهارت خود استفاده کنند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلان اینکه به سرعت به وضعیت عادی بازخواهیم گشت، اضافه کرد: تعطیل کردن ممکنست راه ساده ای باشد، اما لزوماً بهترین راه نیست. پس طبق دستورالعملی که وجود دارد دانشجویان می توانند این ترم خودرا حذف کنند؛ اما برای دانشجویانی که مایل به تکمیل ترم خود هستند، دستورالعمل ها و پروتکل های لازم تدوین شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سهراب پور اظهار نمود: حدود ۹۵ درصد از دروس علوم پایه پزشکی مجازی شده است، کاری که دو سال و نیم برای تحقق آن تلاش می کردیم، ولی به دلایلی با کندی انجام می شد؛ ظرف این مدت محقق شد. البته روسای دانشکده ها باید مرتب محتوای آموزشی تولیدشده را ازنظر کمی و کیفی رصد کنند.
وی با اشاره به تعامل خوب حوزه آموزش دانشگاه با وزارت بهداشت اظهار داشت: در این مدت دکتر حق دوست و تیم معاونت آموزشی وزارت بهداشت فوق العاده عمل کردند و تعامل خوبی بین دو مجموعه برقرار است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان اینکه شرایط به سرعت درحال تغییر است و هرآنچه درمورد آن صحبت می نماییم، مربوط به شرایط امروز است، اضافه کرد: درس های نظریه را به صورت مجازی ادامه می دهیم تا ترم تمام شود. در مورد درس های عملی نیز به شکلی برنامه ریزی کرده ایم که دانشجویان بتوانند دوره های عملی خودرا تا پیش از مهرماه به انتها برسانند. در این راستا معاونت بهداشت و دانشکده بهداشت کمک می کنند پروتکل های لازم برای خوابگاه ها و محیط های دانشجویی تدوین شود.
سهراب پور با تاکید بر مسئولیت اجتماعی حوزه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران در شرایط فعلی اشاره کرد: تمامی این فعالیت ها قسمتی از مسئولیت دانشگاه است. مهم ترین مسئولیت دانشگاه، مسئولیت اجتماعی است؛ براین اساس سامانه سماد در دانشگاه تعریف شده که جایگاه بین المللی دارد و اساتید می توانند دوره های کوتاه مدت آموزشی منجر به گواهی را طراحی نمایند و آموزش های موردنیاز جامعه و عرصه بین المللی را عرضه کنند.
در ادامه دکتر محمدعلی صحرائیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر پاسخگویی به سؤالاتی که کرونا ایجاد کرده است اضافه کرد: کرونا سؤالاتی را در دنیا بیان کرد که هیچ پاسخی ندارد و کماکان با وجود اینکه خیلی از کشورهای دنیا به این بحران گرفتار شده اند، هنوز هم سؤالات پایه ای و اساسی بسیاری وجود دارد که پاسخی برای آنها نداریم.
وی با اعلان اینکه دانشگاه بدون پژوهش فقط یک مدرسه بزرگ است، اضافه کرد: هنر دانشگاه علاوه بر آموزش، پژوهش است و دانشگاه بدون پژوهش یک مدرسه بزرگ است و باید بتواند به سؤالات پاسخ علمی بدهد. در این دوران وظیفه تک تک همه ما است که نگران لطمه به پژوهش باشیم.
صحرائیان اضافه کرد: مهم ترین دغدغه ما در دانشگاه انجام پژوهش های مسئله محور است و کرونا برای دانشگاه فرصتی را فراهم نموده است که بتوانیم این امر را محقق نماییم و به سؤالات جامعه پاسخ دهیم.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه قسمتی از مسئولیت اجتماعی، علمی و حرفه ای خودرا به پژوهش در زمان کرونا اختصاص دهیم، اضافه کرد: اگر در آینده این بحران تشدید شود و یا با بیماری دیگری مواجه شویم؛ اما سؤالات ما همان سؤالات ابتدای شیوع ویروس کرونا باشد، نشان میدهد که ما کم کاری کرده ایم. در واقع اگر علم را مهار نکنیم و برای آن برنامه پژوهشی نداشته باشیم؛ بعد از مدتی از خاطره ها می رود. اگر افسوس می خوریم که چرا گذشتگانمان شرایطش را نداشتند تا برایمان اثری باقی بگذارند؛ امیدوارم ما که امروز شرایطش را داریم برای سال های پس از خودمان، شواهد علمی باقی بگذاریم.
دکتر صحرائیان اظهار داشت: قسمتی از بدنه دانشگاه در عرصه بالینی، پژوهش های خوبی را انجام داده اند. ۵۲ هیئت علمی جوان دانشگاه که تابحال طرحی را ارائه نداده بودند، طرح خودرا ارائه کردند. بنظر می رسد حیطه فناوری نیز در دوران کرونا باید فعال شود و دانشکده های مرتبط دراین زمینه، نقش خودرا ایفا کنند.
وی اشاره کرد: با شیوع ویروس کرونا گرنتی را از نیمه اسفند تا ۲۰ فرودین در نظر گرفتیم و در این یک ماه، حدود ۴۰۰ طرح به معاونت پژوهشی دانشگاه ارسال شد که از این تعداد ۳۰۰ طرح از دانشکده ها و ۱۰۰ طرح از مراکز تحقیقاتی بود. دراین زمینه بررسی های لازم انجام شد و ما سعی کردیم بدون تسامح، تسهیل گر باشیم و سرعت کار را افزایش دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر نظارت رؤسای دانشکده ها بر طرح های تحقیقاتی اظهار داشت: دانشگاه هیچ نیازی به مقاله ای که در مورد کووید 19 منتشر شود و بعد بازگردانده شود، ندارد. پس حتما روسای دانشکده ها بر کارهای تحقیقاتی نظارت داشته باشند.
وی بر ایجاد ترغیب گروه های علوم پایه، به پژوهش در دوران کرونا تاکید کرد و اظهار داشت: در این دوران مقالات خوبی در حوزه بالینی دانشگاه به ثبت رسیده است. نگرانی ما مربوط به پژوهش های علوم پایه است که باید رغبت و انگیزه لازم برای پژوهشگران فراهم گردد.
صحرائیان بر لزوم استفاده پژوهشگران از گرنت های خارج از دانشگاه تاکید کرد و اظهار داشت: پروسه بررسی طرح های مربوط به کووید 19 که گرنت خارج از دانشگاه دارند و یا هزینه ای دربر ندارند، تا ۱۰ خرداد تسریع می شود.
منبع: زارا
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب