تعویق 15 ماهه ی پرداخت پاداش بازنشستگان علوم پزشكی اصفهان
زارا: جمعی از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان كه از سال 1396 بازنشسته شده و هنوز پاداش آخر كار دریافت نكرده اند هر دوشنبه در مقابل ساختمان مركزی این دانشگاه گرد هم می آیند تا مطالبات خویش را پیگیری كنند.
هر دوشنبه جمعی از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشكی در اعتراض به پرداخت نشدن پاداش های آخر كار با وجود گذشت بیش از یك سال، در مقابل ساختمان مركزی این دانشگاه تجمع می كنند.
یكی از این بازنشستگان به خبرنگار ایسنا می گوید: هر دوشنبه اینجا گردن كج می نماییم تا شاید آنچه را كه حق ما است بپردازند. حدود 400 نفر در سال 1396 در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان بازنشسته شده اند كه بعضی از آن ها بخشی از مرخصی خویش را هم طلبكار هستند. به صورت میانگین هركدام از این افراد 100 میلیون تومان از دانشگاه علوم پزشكی طلبكار هستند.
وی ادامه می دهد: تمام پولی كه باید به بازنشستگان دانشگاه علوم پزشكی اصفهان پرداخت گردد كمتر از یك اختلاس است. یكی از مسئولان این دانشگاه قول داده است كه فروردین و اردیبهشت سال قبل را تا خرداد ماه پرداخت كنند، اما تا امروز 15 ماه پرداخت به بازنشستگان عقب افتاده است.
یكی دیگر از بازنشستگان معتقد می باشد ارزش پاداش شان در یك سال قبل افت شایان توجهی داشته و ادامه می دهد: قیمت سكه را حساب كنید كه سال قبل چقدر بوده است و امروز از مرز دو میلیون و 500 هزار تومان هم گذشته است. این نشان داده است ارزش پول ما حدودا یك سوم شده است.
وی اضافه می كند: 30 سال از فرزند، خانه و زندگی كم گذاشتیم و سر كار رفتیم. امروز جوانانمان تحصیلكرده اما بیكار، در خانه نشسته اند و هنوز هزینه آن ها با خانواده است و حق و حقوق خودمان هم پرداخت نمی گردد.
این بازنشسته تاكید می كند: این پولی است كه در تمام این 30 سال ماه به ماه از حقوقمان كم شده و همه آن را به صورت مرتب پرداخت كرده ایم. در حقیقت این مبلغ پس انداز ما در این 30 سال است كه پیش دانشگاه علوم پزشكی و امور بازنشستگان امانت بوده است. این لطف دانشگاه به ما نیست.
بازنشسته دیگری در پاسخ به اینكه در سال های گذشته پرداخت پاداش بازنشستگی با چه ترتیبی پرداخت می شده می گوید: آخر سال 1394 پرداخت ها از نظم خوبی برخوردار بود. در ایام نخست 30 درصد و باقی مانده را حداكثر طی دو ماه مطابق با قانون پرداخت می كردند.
وی ادامه می دهد: وزیر بهداشت تا امروز درباره بازنشسته ها و پرسنل غیر پزشك در دانشگاه های علوم پزشكی و دیگر بیمارستان ها هیچ حرفی نزده است. به نظر نمی رسد برای كسی مهم باشد كه پاداش بازنشسته ها را دیر بدهند.
یكی از بازنشسته های دانشگاه علوم پزشكی اصفهان كه30 سال در رادیولوژی كار می كرده می گوید: من 40 میلیون تومان هم مرخصی بدهكار هستم. چون كه در طول 30 سال فعالیتی كه داشتم تا 6 یا 7 سال پیش آنقدر نیروی انسانی كم بود كه نه تنها مرخصی رفتن برای ما غیر ممكن بود بلكه اضافه كار الزامی هم داشتیم.
وی ادامه می دهد: ما بازنشسته های 1395 تا 1396 بدشانسی آوردیم و با این اتفاقی كه برای ارز افتاد پولی كه داشتیم كاملا بی ارزش شد. ما در تمام این 30 سال هركجا حقمان پایمال شد نتوانستیم اعتصاب نماییم تا حرفمان را بشنوند. چون كه شغل ما با جان مریض در ارتباط می باشد و كسی نمی تواند بیمار را برای اعتصاب رها كند.
خانمی كه تا این لحظه به صحبت همكارانش گوش می داد می گوید: 12 سال است شوهرم فوت كرده و دو فرزند را بزرگ كرده ام. هم كار كردم و هم پدر و مادر بودم. حالا باید برای اندك پولی كه اندوخته این 30 سال كار است هر دوشنبه در مقابل دانشگاه علوم پزشكی بایستم.
وی ادامه می دهد: امروز فرزندان من با همه این مخارج دانشجو هستند و با حقوق یك میلیون و 500 هزار تومانی باید هزینه های آن ها را بپردازم. در تمام این 30 سال فرزندانم را رها كردم تا سر كار بروم و هنوز كمبود مادر در این سال ها در زندگی فرزندانم تاثیر دارد.
علیرضا یوسفی- معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشكی اصفهان در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایسنا با اشاره به پاداش معوق بازنشستگان این دانشگاه می گوید: اصل این مورد بدون اعتبار بوده است و این مبلغ همچون قانون بازنشستگی نیست كه در سالیان از فرد كسر شده باشد.
وی ادامه می دهد: بودجه مورد نیاز برای پرداخت پاداش بازنشسته ها حدودا سالی 35 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. رقم كم نیست. همه بیمارستان ها بدهكار هستند و پولی كه به دانشگاه داده می شود حتی كفاف حقوق جاری دانشگاه را هم نمی دهد. این مبلغ هم از ابتدا توسط دولت تعهد شده بود و سال قبل هم با دریافت وام توانستیم پاداش معوق بازنشسته های سال 1395 را پرداخت نماییم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با اشاره به كمبود اعتبارات تخصیص یافته برای این دانشگاه می افزاید: سال قبل هم همین مشكل را داشتیم و متاسفانه دولت این اعتبار را در اعتبارات دانشگاه علوم پزشكی ندیده است. امسال اشاره شده است كه این اعتبار پرداخت خواهد شد اما اعتباری كه در نظر دارند به هیچ عنوان كافی نیست.
یوسفی می گوید: همینطور امسال بندی در قانون بودجه آمده است كه دانشگاه ها اگر زمین یا ملكی دارند به فروش رسانده و آن را برای پرداخت پاداش های بازنشسته ها هزینه كنند اما اینكه برای پرداخت این هزینه از دارایی های دانشگاه را در این شرایط به فروش برسانیم غیر ممكن است.
وی تاكید می كند: این مشكل تنها گریبانگیر دانشگاه علوم پزشكی نیست و سازمان های دیگر هم با این مشكل روبه رو هستند. با این وجود به صورت مرتب پیگیری می نماییم. حدودا هر هفته مسئولان مالی دانشگاه علوم پزشكی به سازمان مدیریت رفته و این پرداخت را مطالبه می كنند بلكه بتوان چند ماه از سال 96 را پرداخت كرد.
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب