ایران تا ۳ سال آینده در تولید گوشت، برنج، شکر و موز خودکفا می شود

ایران تا ۳ سال آینده در تولید گوشت، برنج، شکر و موز خودکفا می شود به گزارش زارا، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه خودکفایی گوشت، برنج، شکر و موز تا 3 سال آینده، اظهار داشت: مخالف واردات و صادرات نیستیم اما باید اول نیاز پایه کشور تامین گردد.



به گزارش زارا به نقل از مهر، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با سید پرویز فتاح رییس ستاد اجرائی فرمان امام (ره) اظهار داشت: طرح جهش تولید گندم در دیمزارها طرحی موفقی بود و این طرح با تلاش کشاورزان زحمتکش کشور به خوبی پیش می رود و امسال نیز از سال هایی است که موفقیت آن بصورت واضح و روشن و برمبنای آمار مشخص خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد: با تجربه اجرای طرح تولید در دیمزارها وارد دو مسیر جدید شده ایم که در آنها بنا داریم به خودکفایی تولید گوشت قرمز و دام خصوصاً دام سبک در کشور نائل شویم.
وی اضافه کرد: در سالهای قبل تا حدودی نگاه ها از سمت دام کوچک و دام روستایی برداشته شده بود و به آن توجه کمتری می شد، بعنوان مثال در این بخش صدور مجوز متوقف و از امکانات و فرصت هایی حوزه نهاده کمتر استفاده می شد؛ یکی از عواملی که حال وارد کننده ۲۰ درصد از نیاز کشور هستیم، ناشی از همین کم توجهی به تولید داخل است.
نوری قزلجه عنوان کرد: سفارش رهبر معظم انقلاب درباره ی همکاری مشترک در جهش تولید، پشتوانه و برکت طرح است و با یک برنامه ریزی ۳ ساله در تلاش هستیم تا واردات گوشت را به صفر نزدیک نماییم.
به گفته وی، برنامه های خودکفایی کشور علاوه بر افزایش تولید گوشت به کشاورزان و دامداران در واحدهای کوچک روستایی کمک می نماید تا بتوانند فعالیت خودرا بهره ور کرده و با بهره گیری از امکانات بیشتر، علم و فن و نهاده ها را بالاتر از گذشته به فعالیت خود تزریق کنند؛ تا علاوه بر تامین منافع ملی، از خروج ارز جلوگیری شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تفاهم نامه مشترک با ستاد اجرائی فرمان امام در جهش تولید برنج اظهار داشت: قسمتی از برنج موجود در بازار کشور وارداتی است در صورتیکه ظرفیت خودکفایی برنج در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه می توانیم علاوه بر تامین نیاز کشور تبادل تجاری را افزایش دهیم، اضافه کرد: ما مخالف واردات و صادرات نیستیم اما باید ابتدا نیاز پایه کشور را تامین نماییم.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در صادرات و واردات و تامین نهاده ها مسیر و تعامل جدیدی را با کشورهای همسایه، کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و کشورهایی که جز مبادی و هدف بازار هستند، در پیش گرفته ایم.
این مسئول دولتی با اشاره به ظرفیت ایران برای تبدیل شدن به هاب تامین امنیت غذایی منطقه اظهار داشت: در عرصه تجاری و واردات و صادرات اینگونه نیست که اگر در برنج خودکفا شدیم دیگر بازار برنج تعطیل شود، بلکه می خواهیم کشور یک هاب تامین امنیت غذایی برای کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی شود.
وی اشاره کرد: گام نخست و ضروری تولید کافی برای تامین نیاز داخل کشور است. در این جهت مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی روی رقم ارزان برنج کار می کند که با مصرف آب کمتر، بازدهی بیشتری داشته باشد؛ البته باید پشتیبانی شوند و سریع تجهیز و تکثیر شوند تا شالی کاران به راندمان و سود بیشتر برسند و نقش مؤثری در افزایش تولید و خودکفایی کشور داشته باشند.
نوری قزلجه با اشاره به برنامه ریزی برای خودکفایی در تولید شکر و بی نیازی کشور از واردات آن، اظهار داشت: براساس برنامه ریزی تلاش می نماییم تا ۳-۴ سال آینده به خودکفایی برسیم اصلاح بذر شروع شده و با سرعت ادامه دارد که با تولید چغندرقند پاییزه به خودکفایی شکر برسیم.
وی با اشاره به اینکه برای افزایش سطح زیر کشت و افزایش کارخانه های قند به سرمایه و زمان نیاز داریم، اضافه کرد: برمبنای مطالعات انجام شده حال به ۳ کارخانه حدودا بزرگ مقیاس در شمال شرق، جنوب غرب و غرب کشور نیازمندیم، حالا سرمایه گذاری هایی از طرف بخش خصوصی انجام شده و واحدهایی با پیشرفت های ۱۰ و ۱۵ درصدی تمایل به مشارکت و همکاری دارند که می توانند زمینه خودکفایی کشور در تولید شکر را فراهم آورند.
وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد: کارخانه های نیشکر درحال اصلاح است تا بتوانند چغندرقند را به شکر تبدیل کنند راه اندازی این کارخانه ها نیز از ضروریات است.
وی به خودکفایی در تولید موز نیز اشاره نمود و اضافه کرد: محصولاتی همچون موز ارزبری زیادی داشت و سالانه ۶۰۰-۷۰۰ میلیون دلار ارز صرف خرید این محصول می شد، ظرفیت تولید این محصول با کمک بخش خصوصی در کشور وجود دارد و امیدواریم طی ۳ تا ۴ سال آینده بتوانیم در حوزه تولید موز نیز به خودکفایی برسیم و دیگر خروج ارز را برای میوه های گرمسیری و موز نداشته باشیم.
به گفته وی، کشاورزان بومی در جنوب استان سیستان و بلوچستان خصوصاً در منطقه دشتیاری، محصولات با بازارپسندی پایین و میزان تولید یک چهارم استاندارد است که باید با بهره گیری از تجربیات کشاورزان پیشرو این میزان تولید را به استاندارد نزدیک نماییم.
این مقام عالی وزارت به هدف گذاری برای تامین امنیت غذایی در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: مسیری را در تبعیت از فرمان رهبر معظم انقلاب و تأکیدی که بر روی موضوع امنیت غذایی و تامین مواد غذایی کشور دارند، هدف گذاری و برنامه ریزی کرده ایم و در همین چارچوب برنامه و قوانین داریم و در بعضی زمینه ها فراتر از آنرا نیز برای خود برنامه ریزی کرده ایم.
نوری قزلجه با اشاره به بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی، اظهار داشت: در آخر سال ۱۴۰۳ تراز منفی ۱۱ میلیارد دلار بخش کشاورزی کشور را به عدد منفی ۸ ارتقا دادیم و ۳ میلیارد دلار تراز تجاری بخش کشاورزی بهبود پیدا کرد که نشان از تقویت امنیت غذایی کشور است.

0.0 / 5
15
1404/03/06
12:20:45
تگهای خبر: ارز , ارزان , استاندارد , بازار
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
زارا ZARA
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

زارا

فروش برند زارا
شیک پوشان همیشه انتخابشان زارا است. زارا کالا، برند جهانی در دستان شما

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است (2017-2025)