همه چیز در مورد خصوصیت های آهن

همه چیز در مورد خصوصیت های آهن به گزارش زارا در این مقاله همراه ما باشید تا با خصوصیت های آهن بیشتر آشنا شوید.



به گزارش زارا به نقل از مهر، آهن یکی از عناصر مهم جدول تناوبی است که با نماد شیمایی Fe و عدد اتمی ۲۶ در این جدول نمایش داده می شود. این عنصر حیاتی، به صورت طبیعی در پوسته زمین وجود دارد و به آسانی قابل استخراج است. نوع خام این فلز به رنگ نقره ای ـ خاکستری درخشان است و معمولاً آنرا به صورت سنگ های معدنی اکسید آهن مانند مگنتیت و هماتیت از دل معادن بزرگ جهان استخراج می کنند. این فلز در اثر تماس با آب و اکسیژن از خود واکنش نشان داده و بعد از مدتی به اکسید آهن هیدرات شده تبدیل می شود. این واکنش بعنوان زنگ زدگی شناخته می شود. در نقطه مقابل، آهن دارای خصوصیت های مثبت فراوانی هم است که باعث تنوع در کاربردهای این فلز سرسخت شده است. در این مقاله همراه باشید تا با خصوصیت های آهن بیشتر آشنا شوید.
اصلی ترین خصوصیت های آهن
سطح این فلز صاف و به رنگ نقره ای متمایل به خاکستری است که بمحض تماس با رطوبت و اکسیژن، زنگ زده و به رنگ قرمز یا قهوه ای در می آید. این ویژگی، یعنی خاصیت زنگ زدگی سبب شده که کمتر بتوان فلز آهن را به صورت خالص بر روی زمین پیدا کرد. در خیلی از معادل طبیعی سنگ آهن، برای استخراج این فلز مفید و پرکاربرد، ابتدا باید اکسیژن توسط کاهش شیمیایی حذف و سپس عملیات استخراج صورت گیرد.
به غیر از این خاصیت شیمیایی، آهن دارای خواص مکانیکی فراوانی هم است. کیفیت و کمیت این خواص به درجه خلوص فلز بستگی دارد. از آنجاییکه کریستال های خالص آهن نرم هستند؛ برای تقویت بیشتر این فلز، میزان کمی ناخالصی مانند کربن به آن اضافه می شود. علاوه بر کربن، ترکیب فلزات دیگر با نسبت مناسب با آهن، باعث تولید محصولات بسیار مستحکمی می شود. یکی از این محصولات که امروزه کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارد فولاد است که حدودا ۱۰۰۰ برابر سخت تر از آهن خالص است.

آهن چه کاربردهایی دارد؟
آهن شاید تنها فلزی باشد که کاربردهای متنوعی دارد. حدود ۹۵ درصد از آلیاژ فلزی که در دنیا تولید می شود آهن است. این ماده مستحکم و بسیار بادوام، به علت قیمت پایین و مقاومت بالا، در صنایع مختلف همچون صنعت ساختمان، صنعت کشتی سازی و صنعت خودروسازی بسیار پرکاربرد است. علاوه بر این، محصولاتی که با ترکیبات مختلف آهن تولید می شوند هم جزء پرکاربردترین تولیدات ساخت دست بشر هستند. یکی از این محصولات فولاد است که یکی از معروف ترین آلیاژهای آهن و یکی از پرکاربردترین مواد خام در صنایع مختلف بخصوص صنعت ساختمان است.
انواع مختلف آهن
همانطور که اشاره شد؛ آهن نقش مهمی در صنایع مختلف بخصوص صنعت ساختمان دارد. این ماده پس از ترکیب با فلزات دیگر، به شکل فرآورده هایی درمی آید که هر کدام در این صنعت کاربرد متفاوتی دارند. میلگرد، ورق و تیرآهن سه محصول بسیار پرمصرف هستند که حاصل همین ترکیبات می باشند. از آنجاییکه قیمت انواع آهن تابعی از عوامل مختلف است؛ برای اطلاع از قیمت هر کدام از محصولات جانبی این فلز، باید به مرجعی به روز و آنلاین دسترسی داشته باشید. سفارش می نماییم که برای اطلاع از این قیمت، حتما سری به سایت های معتبر فروش آهن و محصولات جانبی بزنید.
انواع میلگرد
یکی از محصولات جانبی آهن که در ساختمان های اسکلت بتنی بسیار پرکاربرد است میلگرد است. این محصول یک نوع مقطع فولادی میله مانند است که در صنعت ساختمان به آن آرماتور هم گفته می شود. مقاومت کششی بالای این میله ها حدودا تنها عاملی است که استفاده از آن در این صنعت را بسیار توجیه پذیر می کند. از آنجاییکه بتن دارای مقاومت کششی پایینی است؛ با اجرای آماتوربندی داخل آن میتوان این مقاومت را تا حدود زیادی افزایش داد و ساختمان مستحکمی ساخت.

انواع ورق
ورق محصول جانبی دیگری است که با استفاده از ترکیب آهن خام با دیگر ترکیبات فلزی ایجاد می شود. به صورت کلی چند مدل ورق همچون ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق رنگی، ورق روغنی، ورق اسیدشویی و... در بازار وجود دارد که اکثرا به شیوه نورد گرم تولید و به شکل رول یا کلاف به بازار عرضه می شوند. علاوه بر روش نورد گرم، روش دیگری به نام نورد سرد هم برای تولید این محصولات وجود دارد. ورق روغنی که شناخته شده ترین ورق ساخته شده به این شیوه است از استقامت بالایی برخوردار می باشد و در صنایع مختلف به کار می آید.
بر خلاف آنچه که در فرایند تولید نورد سرد متداول است؛ در شیوه تولید نورد گرم، ورق های آهن تحت دمای بسیار بالا (حدود ۱۴۰۰ درجه فارنهایت) ساخته شده و دارای قطرهای متنوعی از ۱.۱۶ تا ۵.۱۶ اینچ هستند. ورق سیاه و ورق گالوانیزه دو نمونه از ورق هایی هستند که به این شیوه ساخته شده و دارای گریدهای مختلفی همچون ST۳۷، ST۵۲، S۲۵۵ و S۳۵۵ می باشند. ورق گالوانیزه یا ورق سفید هم که به همین شیوه تولید و با استفاده از قلع روکش می شود؛ در بخش های مختلف از ساختمان همچون نمای داخلی و خارجی و ساخت سقف سوله ها به کار می آید.
انواع تیرآهن
یکی از اصلی ترین پروفیل های ساختمانی تیرآهن است که از نظر ظاهری دارای سطح مقطعی به شکل حروف I و H انگلیسی است. در ساخت این محصول که به روش نورد گرم تولید می شود؛ از آلیاژ فولاد استفاده شده و اصلی ترین کاربرد آن، اجرای ساختار ساختمان های اسکلت فلزی است. این ساختار مستحکم بار وارده به ساختمان را تحمل کرده و اجازه تخریب را به آن نمی دهد. برای ساخت و طراحی خرپا و تیرها هم میتوان از تیرآهن استفاده نمود. علاوه بر استقامت بالا، اجرای اسکلت ساختمان با تیر آهن، امکان توسعه بدون تخریب سازه در آینده را فراهم می آورد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

0.0 / 5
623
1401/03/01
11:47:09
تگهای خبر: بازار , تولید , سایت , صنعت
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
زارا ZARA
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

زارا

فروش برند زارا
شیک پوشان همیشه انتخابشان زارا است. زارا کالا، برند جهانی در دستان شما

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است (2017-2025)