دكتر زالی مطرح كرد

كاهش چشم گیر درآمد اختصاصی دانشگاه های علوم پزشكی تهران به علت انتشار كرونا

كاهش چشم گیر درآمد اختصاصی دانشگاه های علوم پزشكی تهران به علت انتشار كرونا به گزارش زارا فرمانده عملیات مدیریت بیماری كرونا در كلانشهر تهران با اشاره به كاهش چشم گیر درآمد منابع اختصاصی دانشگاه های علوم پزشكی استان تهران از اسفند ماه به دلیل شیوع ویروس كرونا، شرایط اقتصادی فعلی دانشگاه ها را نیازمند همراهی بیشتر هیات امنای صرفه جویی ارزی عنوان نمود.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در جلسه ای که با حضور دکتر مهدی یوسفی رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور در واحد ریاست هیات امنای صرفه جویی ارزی برگزار شد، از تلاشهای هیات امنای صرفه جویی ارزی در جهت پشتیبانی و لجستیک دانشگاه ها در خط مقابله با کرونا قدردانی کرد.
وی با اشاره به شرایط سخت تأمین تجهیزات پزشکی در سایه تحریم ها، خاطرنشان کرد: بدون حمایت و پشتیبانی این هیات امنا، احتمال موفقیت در انجام کارهای بزرگ و ثبت رکوردهای خوب توسط دانشگاه های علوم پزشکی اندک بود.
دکتر زالی هیات امنای صرفه جویی ارزی را نهادی بی بدیل در نظام سلامت کشور دانست و اظهار داشت: کمتر نهادی مشابه این نهاد در طول دهه های گذشته شکل گرفته و به فعالیتهای خود به شکل پایدار ادامه داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر موثر بودن اقدامات هیات امنای صرفه جویی ارزی، درباره شکل گیری این نهاد توضیح داد: در شرایطی که با حجم بالایی از اعزام بیماران به خارج از کشور رو به رو بودیم، هیات امنای صرفه جویی ارزی با نگاه زیرساختی و توسعه ای شکل گرفت و به یک نهاد فعال و پویا تبدیل شد.
وی با اشاره به اینکه این نهاد باید بعنوان بازوی مشاوره ای، عملیاتی و اجرایی در نظام سلامت فعالیت کند، خواهان ظرفیت سازی برای توسعه عملکرد و چالاک سازی هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران شد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به کارایی تشکیل کمیته های علمی و تخصصی توسط دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران برای مقابله با کرونا، اظهار داشت: می توان از ظرفیت های علمی این کمیته های تخصصی که اعضای آن عضو هیئت علمی دانشگاه ها هستند در هیات امنای صرفه جویی ارزی بهره گرفت. فعالیت این کمیته های علمی و تخصصی در هیات امنا می تواند بعنوان فعالیت پژوهشی برای اعضای کمیته هم منظور شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه توجه بیشتر هیات امنا به تولیدات داخلی می تواند سبب جسارت بیشتر تولیدکنندگان داخلی شود، خواهان ایجاد یک راه میانبر و عملیاتی چابک برای اتصال این نهاد به شرکت های دانش بنیان شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همینطور با تاکید بر لزوم پشتیبانی از شرکت های دانش بنیانی که در دوران انتشار کرونا جوانه زده اند، اظهار داشت: می توان با ایجاد یک پنجره واحد توسط سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران دریافت مجوز برای فعالیت این شرکت ها را تسهیل کرد.
شرایط ویژه تهران در اپیدمی ها
دکتر زالی همینطور با اشاره به موقعیت ویژه و استراتژیک استان تهران در اپیدمی ها اظهار داشت: زیرساخت های بهداشتی و درمانی استان تهران نسبت به جمعیت آن، مستلزم نگاهی متفاوت به این استان است.
وی مسائلی همچون اتباع خارجی بدون کارت شناسایی، مسافران پروازهای خارجی، معتادان متجاهر و مواردی از این دست را همچون مسائلی عنوان نمود که استان تهران را برای مدیریت بیماری کرونا در شرایط ویژه ای قرار می دهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه بالاترین میزان تولیدات خدمات درمانی مربوط به استان تهران است، اظهار داشت: در طول شیوع بیماری کرونا بیمارستان های استان میزبان شمار زیادی بیماران شهرستانی بوده و تهران مرجع نهایی برای درمان کروناست و به همین خاطر خواهان توجه ویژه هیات امنای صرفه جویی ارزی به این استان هستیم.
دکتر زالی در ادامه با اشاره به اینکه قبل از شیوع ویروس کرونا، روزانه حدود ۶۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی در تهران تولید می شد، اظهار داشت: اما الان تولید روزانه مواد ضدعفونی در تهران به حدود ۲۷۰ هزار لیتر رسیده است.
رشد ۷ برابری کارگاه های تولید ماسک استاندارد در تهران
وی افزود: پیش از انتشار کرونا تعداد کارگاه های استاندارد تولید ماسک در استان شش کارگاه بوده که الان با رشد هفت برابری به ۴۳ کارگاه رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همینطور از رشد پنج برابری تعداد کارگاه های تولید گان و البسه بیمارستانی در استان تهران در دوران انتشار کرونا اطلاع داد و اظهار داشت: علیرغم این میزان رشد تولید در استان تهران، خواهان بازتوزیع و افزایش سهم تهران برای مواد ضدعفونی کننده، ماسک و تجهیزات فردی و گان و البسه بیمارستانی هستیم.
وی تصریح کرد: طبق سیاست گذاری های انجام شده هر سه دانشگاه علوم پزشکی تهران برای توسعه بخش مراقبت های ویژه نیازمند توزیع اقلام سرمایه ای و در بخش توسعه زیرساختهای بهداشتی نیازمند بازمهندسی اقلام مورد نیاز هستند.
احتمال پیک بعدی بیماری در پاییز
دکتر زالی همینطور با اشاره به احتمال پیک بعدی بیماری در پاییز تصریح کرد: دانشگاههای علوم پزشکی تهران باید ذخایر استراتژیک خویش را برای پاییز آماده کنند که احتیاج به لجستیک دارد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران همینطور با اشاره به ظرفیت خیرین در تأمین خدمات بهداشتی و درمانی استان، خواهان همراهی بیشتر هیات امنا برای تأمین تجهیزات خدماتی و درمانی توسط خیرین شد.
بیش از 70 درصد اقلام خریداری شده برای مقابله با کرونا تولید داخل بود
در بخش دیگری از این نشست دکتر یوسفی رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با اشاره به آئین نامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، توضیح داد: قوانین این نهاد به شکلی تدوین شده که گویی قانون گذار قوانین این هیات امنا را برای شرایط بحران ترسیم کرده است و به همین خاطر در بحران کرونا با استفاده از ظرفیت های موجود هیات امنای صرفه جوری ارزی توانست بسیار نقش آفرینی کند.
وی انجام خریدهای تجمیعی که با حضور سیستم نظارتی مستقر در هیات امنا انجام می شود، از نقاط قوت اقدامات این نهاد در تمامی دوره ها بخصوص در دوران بحران کرونا عنوان نمود و اظهار داشت: با این نوع خرید هزینه ها به شکل قابل ملاحظه ای کاهش می یاید. وی با اشاره به اینکه خیلی از کالاهای وراداتی حجم زیادی از نقدینگی را طلب می کنند، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات این نهاد در سال ۹۸حمایت از تولیدات داخلی است.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه هم اکنون دستگاه هایی مانند دیالیز فقط توسط پنج کشور جهان تولید می شوند، از تولید این دستگاه در داخل کشور توسط شرکت های دانش بنیان داخلی اطلاع داد.
وی تجمیع تقاضای محصولات حوزه سلامت، طراحی فرایند مناقصات اختصاصی برای محصولات وخدمات تولید داخل و دانش بنیان، مشارکت در تدوین سیستم مالی هوشمند، خرید تضمینی و تجمیعی و پیش خرید کالای تولید داخل و دانش بنیان و سفارش ساخت بیشتر از ۴۰ گروه دستگاه های سرمایه ای شرکت های دانش بنیان را از مهمترین اقدامات هیات امنا جهت تضمین بازار مصرف کالای تولید داخل عنوان نمود.
دکتر یوسفی با تاکید بر اینکه کارآمدی مهمترین رکن نظام سلامت است، از افزایش سهم تولید داخل در سبد خریدهای هیات امنای صرفه جویی ارزی اطلاع داد.
وی خرید تضمینی ۱۰۸۰ دستگاه دیالیز، ۱۰ دستگاه شتاب دهنده خطی و دوزیمتری با رادیوتراپی، ۱۹۶۰ دستگاه ونتیلاتور، ۴، ۲ میلیون کیت استخراج و تشخیص کرونا، ۱۰۰ دستگاه سونوگرافی، ۱۰۰ دستگاه الکتروشوک، ۲۰ میلیون ماسک سه لایه، ۳ میلیون ماسک N۹۵و یک میلیون لباس محافظتی را از مصادیق خریدهای تضمینی کالای تولید داخل و دانش بنیان توسط هیات امنای مرکزی عنوان نمود.
دکتر یوسفی همینطور از توزیع ۸۴۷ هزار قلم مصرفی توسط هیات امنا در سال ۹۸ اطلاع داد و اظهار داشت: ۱۰۹۱ دستگاه پروتز حلزون شنوایی توسط هیات امنا توزیع شده است که با عنایت به نیاز کشور به این کالا اقدام بسیار اثرگذاری در حوزه سلامت به حساب می آید.
او همینطور افزود: مجموع میزان خریدهای هیات امنا بابت مقابله با بیماری کرونا شامل خریدهای قطعی تجهیزات سرمایه ای، خریدهای تعهدی تجهیزات سرمایه ای، خریدهای قطعی لوازم حفاظت فردی، خریدهای تعهدی لوازم حفاظت فردی به حدود ۱۴۳۲ میلیارد تومان می رسد.
دکتر یوسفی تصریح کرد: ۷۲ درصد اقلام خریداری شده برای مقابله با بیماری کرونا از محل تولید داخل بوده و ۵۰ درصد ارزش مالی اقلام خریداری شده برای مقابله با بیماری از محل تولید داخل بوده است.
در بخش دیگری از این نشست دکتر کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران هم با اشاره به تلاش ها و فداکاری های کادر درمان، وضعیت کشور در دوران مقابله با ویروس کرونا را مشابه دفاع مقدس دانست و اظهار داشت: البته یکی از تفاوت های این دو دوره، درگیری و تحت خطر بودن خانواده های کادر درمان در وضعیت بحران ناشی از کروناست و در آینده هنرمندان و صاحب نظران می توانند با ظرافت سختی ها و مشکلات کادر درمان و خانواده های آنان را به تصویر بکشند.
دکتر کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران هم در بخش دیگری از این نشست بر ضرورت تقویت نظام مدیریت الکترونیک برای تأمین تجهیزات تصریح کرد و همینطور خوستار تهسیل مقررات برای مشارکت خیرین شد و بر لزوم تأمین تجهیزات معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی تصریح کرد.



5.0 / 5
2227
1399/03/12
12:25:36
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است