معاون وزیر مطرح كرد
انتقاد وزارت جهاد از شایعات انتشار یافته درباره لبنیات
به گزارش زارا معاون وزیر جهاد كشاورزی درباره شایعات مضرات شیر و تشدید بیماری كرونا اظهار داشت: هجمه های نادرست، غیرعلمی مقابل مصرف شیر و فرآورده های لبنی، باعث شده مردم خودرا از مصرف این ماده باارزش محروم كنند.
به گزارش زارا به نقل از وزارت جهاد كشاورزی، مرتضی رضایی در ارتباط با شایعات مضرات شیر و تشدید بیماری كرونا اظهار نمود: هجمه های نادرست، غیرعلمی و شایعات بی اساس مقابل مصرف شیر و فرآورده های لبنی، باعث شده است كه قسمتی از مردم خودرا از مصرف این ماده غذایی باارزش و فراسودمند محروم كنند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی با تاكید بر سفارش های وزارت بهداشت بر مصرف غذاهای سالم و مغذی اشاره كرد: با وجود اینكه وزارت بهداشت موضوع تأثیر طبع سرد و گرم بودن مواد غذایی بر این بیماری را تكذیب كرده است، اما هنوز قسمتی از مردم از مصرف شیر اكراه دارند كه سبب كاهش مصرف شیر در كشور شده است.
وی اضافه كرد: سرانه مصرف شیر و پروتئین حیوانی یكی از فاكتورهای توسعه یافتگی در بخش سلامت و تغذیه كشورها بوده و سرانه مصرف این ماده غذایی باارزش در كشور حدود ۱۲۰ كیلوگرم است؛ در صورتیكه میانگین سرانه مصرف شیر در دنیا حدود ۱۱۰ كیلوگرم و در كشورهای اروپایی بیش از ۳۰۰ كیلوگرم است و ما هنوز فاصله بسیاری از اهداف برنامه ششم توسعه داریم.
رضایی اشاره كرد: در چند هفته اخیر و با صحبت های غیر كارشناسی، غیر علمی و غیر مستدل برخی افراد ناآگاه و یا مغرضانه، در فضای مجازی اطلاعات نادرستی انتشار یافته است كه نه تنها كمكی به حل مشكلات نكرده، بلكه با فضاسازی سبب كاهش مصرف بعضی از مواد غذایی باارزش مانند شیر شده كه می تواند در دراز مدت تبعات سنگینی برای سلامت مردم داشته باشد.
وی اضافه كرد: این كاهش مصرف موجب ضرر و زیان به صنعت بزرگ دامپروری و لبنیات كشور شده است.
رضایی با اشاره به مذاكرات معاونت امور تولیدات دام با كارخانجات لبنی اذعان كرد: طی مذاكرات انجام گرفته، مقرر شد كارخانجات لبنی شیر را تحت هر شرایط جذب كنند و این شیر به محصولاتی با ماندگاری بالاتر مانند پنیر تبدیل گردد.
وی اضافه كرد: از جانب دیگر این شیر می تواند تبدیل به شیرخشك شود كه هم مصرف داخلی و صادراتی دارد و هم ماندگاری بالاتری نسبت به شیر تازه دارد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی اشاره كرد: مكاتبات بسیاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده تا مازاد شیری كه در این چند روز ایجاد شده، توسط صنایع لبنی جذب شود.
در حال مذاكره برای افزایش میزان صادرات شیرخشك هستیم
وی با اشاره به اینكه تمام صنوف با هماهنگی ستاد مبارزه با كرونا و ستاد اقتصادی دولت تمهیداتی را برای كمك به مشاغل لطمه دیده، اتخاذ نموده اند، عنوان كرد: ما هم در معاونت امور دام اعلام نموده ایم كه این مشكل در تولید به وجود آمده و باید امروز به كمك تولیدكنندگان بیاییم و تنها راه منطقی در این شرایط تبدیل شیر به شیر خشك است.
رضایی اضافه كرد: هم اكنون مجوز صادرات ۱۰ هزار تن شیرخشك توسط ستاد اقتصادی دولت و وزارت صمت داده شده و در حال رایزنی برای افزایش آن هستیم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی به مردم سفارش كرد: خودرا از غذای ارزشمندی مانند شیر و محصولات لبنی محروم نكرده و به شایعات توجه نكنند؛ شایعات موجود در هیچ محفل علمی و پژوهشی اثبات نشده و كاملاً غیر علمی است.
وی اضافه كرد: این شایعات بی اساس، مشاغل مولد مانند تولید شیر را كه با معیشت كشاورزان و دامداران ارتباط دارد مختل می كند.
رضایی تاكید كرد: شیر ماده غذایی كاملی است و علاوه بر تامین انرژی و پروتئین، سرشار از كلسیم بوده و حاوی مواد مغذی اصلی همچون ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین هایA، D و E است؛ متخصصان تغذیه و پزشكان مصرف شیر را بعنوان ماده غذایی فراسودمند سفارش می كنند و محرومیت از ماده غذایی مانند شیر به بدن لطمه می رساند.
منبع: زارا
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب