قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل تأكید كرد

لزوم پیمودن مسیر بین المللی شدن دانشگاه ها با سرعت هرچه بیشتر

لزوم پیمودن مسیر بین المللی شدن دانشگاه ها با سرعت هرچه بیشتر به گزارش زارا قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مركز همكاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست دوره ای دانشگاه ها و پژوهشگاه های متولی هماهنگی و پی گیری همكاریهای علمی بین المللی تاكید كرد: مسیر بین المللی شدن دانشگاه ها باید با سرعت هر چه بیشتر ادامه یابد تا بتوانیم از مزایای علمی جهان بهره مند شویم.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دكتر حسین سالار آملی، در این جلسه كه امروز (یكشنبه) با حضور دكتر وحید احمدی، مشاور وزیر علوم و رئیس مركز تحقیقات سیاست علمی كشور و دكتر عبدالحمید علیزاده، مدیركل امور دانشجویان غیرایرانی در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، ضمن تاكید بر اهمیت بومی سازی علوم و فناوری تصریح كرد: در ۵ سال قبل درزمینهٔ جذب دانشجویان خارجی و انجام پروژه ها و مقالات علمی مشترك با دانشگاه ها و مراكز علمی و فناوری خارجی پیشرفت مناسبی داشته ایم. وقتی در این حوزه ها همكاریهای بیشتری صورت گیرد و شتاب مناسبی حس گردد، بدین مفهوم است كه دانشگاه های ما به سمت بین المللی شدن قدم برداشته اند.
رئیس مركز همكاریهای علمی بین المللی وزارت علوم بابیان اینكه در این مدت با همكاری مدیران بین الملل دانشگاه ها از درون گرایی سنتی به برون گرایی مناسبی رسیده ایم، اظهار داشت: دانشگاه های درون گرا دیگر محلی برای فراز و نشیب ندارند و اگر بخواهیم حركت بالنده و روبه جلو داشته باشیم باید كشور و جامعه علمی مان را در راه شبكه جهانی دانایی قرار دهیم.
وی با تاكید بر ادامه این روند در شرایط تحریم های اعمال شده، اظهار داشت: همه همكاران باید همفكری و برنامه ریزی كنند كه در این شرایط چگونه فعالیت نماییم تا این ارتباطات علمی و بین المللی ادامه داشته باشد. در این راستا می توان از اساتید و فارغ التحصیلانی كه در كشورهای مقصد تحصیل كرده اند و یا هرگونه فعالیت علمی دیگری داشته اند جهت بهبود و استقامت روابط علمی بین المللی با دانشگاه ها و مراكز علمی خارج از كشور بهره برد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل درمورد بهبود عملكرد مراكز علمی متولی هماهنگی و پی گیری همكاریهای علمی بین المللی تصریح كرد: این مراكز باید حتما به صورت تشكیلاتی و منظم فعالیت كنند؛ البته شاید روش های كاری احتیاج به بازبینی داشته باشند ولی انجام امور به صورت تشكیلاتی جزو اصول اصلی این مراكز است.
وی بابیان اینكه در این مراكز حتما باید كارگروه و یا اتاق فكری برای برنامه ریزی فعالیت ها در شرایط تحریم شكل بگیرد، اظهار داشت: نظام یادگیری باید در این مراكز مهیا باشد و لازم است دانسته های خویش را برای دیگر همكاران در زمینه های مختلف همكاریهای علمی بین المللی انتقال دهیم. در این راستا می توان به همین نشست های همفكری، ایجاد سایت های اطلاع رسانی و سامانه های به روز و نظام مند اشاره نمود.
دكتر سالار آملی همینطور بر اهمیت تخصیص اعتبار مستقل به دفاتر بین الملل دانشگاه ها و مراكز پژوهشی و همینطور همكاری مستمر با نهادهای ملی در مورد روابط علمی بین المللی تاكید كرد.
به گزارش اداره كل روابط عمومی وزارت علوم، در این جلسه متولیان و مسؤلان كارگروه های همكاریهای علمی بین المللی با كشورهای ایتالیا، تركیه، چین، اقلیم كردستان عراق و اتحادیه اروپا گزارشی از عملكرد این مراكز و همینطور مشكلات و راه كارهای مورد نظر در جهت بهبود امور را عرضه كردند.



1398/11/07
20:32:09
5.0 / 5
4277
تگهای خبر: دانشگاه , زمینه , فناوری , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است