معاون فرهنگی دانشگاه خبر داد

اعطای امتیاز علمی-ترویجی به نشریات دانشجویی دانشگاه تهران

اعطای امتیاز علمی-ترویجی به نشریات دانشجویی دانشگاه تهران به گزارش زارا معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با تاكید بر لزوم افزایش تعداد انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه اظهار داشت: برای نخستین بار در دانشگاه تهران به نشریات دانشجویی امتیاز نشریه علمی-ترویجی تعلق می گیرد.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دكتر مجید سرسنگی در «نشست هم اندیشی استادان مشاور انجمن های علمی –دانشجویی» در تالار امیر كبیر ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت «شهید سپهبد قاسم سلیمانی» و «جانباختن برخی از هموطنان، دانشجویان و فارغ تحصیلان دانشگاه های مختلف كشور در حادثه هوایی اخیر» اظهار نمود: یكی از رویكردهای مهم در «معاونت فرهنگی و اجتماعی» دانشگاه این بوده است كه دانشگاه را با مفهوم «اجتماعی شدن» آشنا و نزدیك نماییم.
وی افزود: در كشورهای توسعه یافته و دانشگاه های بزرگ دنیا هدف تخصص دادن به یك دانشجو نیست بلكه خیلی از دانشگاه های بزرگ دنیا یكی از افتخارات شان تربیت انسان های موثر در جامعه است؛ اما متاسفانه دانشگاه های ما هنوز به شكل سنتی، صرفاً بر روی محور «آموزش و پژوهش» می چرخد البته «آموزش و پژوهش» مهم و ركن اصلی در دانشگاه است. بهتر است در این مدتی كه دانشجویان در دانشگاه هستند، با «مسئولیت پذیری اجتماعی» آشنا نماییم و به سمت اخلاق حرفه ای دانشگاهی ببریم، كه البته كمتر به آن توجه می شود.
دكتر سرسنگی با اشاره به اینكه دانشگاه تهران حدود ۴۳ هزار دانشجو دارد و با هیئت علمی و كاركنان حدود ۵۰ هزار عضو می شود كه ظرفیت های بسیار بالایی در این افراد وجود دارد، اظهار داشت: در حوزه اعضای هیئت علمی و دانشجویان افراد نخبه ای حضور دارند اما متأسفانه در حوزه اعضای هیئت علمی باید اعتراف نماییم بطور كامل از این ظرفیت استفاده نكرده ایم برای اینكه وظیفه خودشان را در دانشگاه در حوزه «آموزش و پژوهش» خلاصه می كنند و كمتر به حوزه تربیتی دخالت می كنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران درباب به كارگیری ظرفیت اعضای هیئت علمی و دانشجویان در دانشگاه تهران اشاره كرد: در ۴ سال اخیر تلاش شده، بیشتر از ظرفیت قابل توجه اعضای هیئت علمی و دانشجویان استفاده نمائیم. تعداد استادانی كه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی مشاركت دارند، حدود ۱ درصد است. ما به دنبال آن هستیم كه دانشگاه تهران همانطور كه یك «نهاد علمی» شمرده می شود، بعنوان یك «نهاد اجتماعی» نیز شناخته شود. فضا و زمینه ارتباط اساتید باید فراهم گردد بدین جهت به دنبال تشكیل «باشگاه اساتید» هستیم تا در آنجا اساتید با هم ارتباط بیشتری برقرار كنند.
وی با اشاره به اینكه در دانشگاه تهران ۱۸۱ انجمن علمی دانشجویی، بیشتر از ۸۰ كانون فرهنگی و بیشتر از ۳۵۰ نشریه دانشجویی وجود دارد، تاكید كرد: دانشگاه تهران بیشترین فعال دانشجویی را در حوزه تشكل های فرهنگی و اجتماعی دارد. همین طور ۲۲ دفتر تشكل اسلامی در دانشكده ها وجود دارد، با وجود این، ارزیابی های ما نشان میدهد كه ۱۰ درصد از دانشجویان جزء فعالان دانشجویی محسوب می شوند و ۹۰ درصد دانشجویان در هیچ یك از تشكل ها، انجمن ها، كانون ها و نشریات عضو نیستند كه نكته مهمی است.
به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ دكتر سرسنگی تعداد انجمن های علمی در دانشگاه تهران را مورد نقد قرار داد و اشاره كرد: تعداد گروه های آموزشی نسبت به تعداد انجمن های علمی خیلی كم است بدین جهت باید تعداد انجمن های علمی افزایش یابد. هر سال كارهای انجمن های علمی در یك جشنواره ارائه و ارزیابی می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران پیرامون امتیازدهی مجلات علمی-دانشجویی به اساتید اظهار داشت: برای نخستین بار در دانشگاه تهران در معاونت پژوهشی تصویب كردیم كه نشریات دانشجویی دارای استانداردهای لازم بتوانند امتیاز علمی ترویجی كسب كنند.
وی اشاره كرد: انتظارمان این است كه با حضور اساتید برجسته، دانشجویان در بحث انجمن های علمی یك مشاور امین و با دانش همراه خود داشته باشند كه آنها را كمك و هدایت كند. دانشجویان با كمك استاد مشاور می توانند كارهای بزرگتری انجام دهند و در درجه دوم با مشاوره می توانند به آینده خودشان فكر كنند. به دنبال آن هستیم كه در ذهن دانشجویان جا بندازیم كه وقتی فارغ التحصیل می شوند، به دنبال پست گرفتن نباشند و كارآفرینی داشته باشند و دانشجویان كارآفرین و خلاق تربیت شوند و این قابلیت را دارند كه آینده خودشان را بسازند.
دكتر سرسنگی به قسمتی از اقدامات و كارهای صورت گرفته در معاونت فرهنگی و اجتماعی اشاره و تشریح كرد: در حوزه انجمن های علمی دانشجویی و كانون های فرهنگی دو بخشنامه «استاد مشاور انجمن های علمی و استاد مشاور فرهنگی و علمی» را تصویب كردیم. قراردادی را با سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور منعقد كردیم كه دانشجویان بتوانند برای كسب مهارت های تخصصی در دوره های آموزشی ویژه شركت نمایند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران افزود: اعضای هیئت علمی دانشگاه از شروع ورود و حتی در دوره بازنشستگی دوره های آموزشی مرتبط در زمینه های «روش تدریس نوین و نحوه برخورد با دانشجویان» و... خواهند گذراند. یكی از طرح های معاونت فرهنگی و اجتماعی تأسیس باشگاه دانش آموزی بود كه خوشبختانه انجام شده است و از مدارس عضو گرفته می شود. همین طور اخیرا اساس نامه انجمن «خانواده و دانشگاه» را تقدیم هیئت رئیسه كرده ایم، برای اینكه خانواده ها فكر می كنند پس از ورود فرزندانشان به دانشگاه، ایفای نقش شان به پایان رسیده است، اما اگر خانواده ها به كمك دانشگاه ها بیایند، ظرفیت گسترده ای ایجاد می شود.



1398/11/04
23:32:22
5.0 / 5
4317
تگهای خبر: آموزش , ارز , استاندارد , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است