مشاور حجتی به مهر خبر داد:

احتمال تغییر نرخ های خرید تضمینی

احتمال تغییر نرخ های خرید تضمینی به گزارش زارا مجری طرح چغندر قند با اشاره به اینكه پیگیری هایی به منظور تجدیدنظر در قیمت تضمینی محصولات زراعی در حال انجام می باشد، اظهار داشت: امیدواریم قیمت تضمینی چغندرقند نیز، افزایش یابد.



علیرضا یزدانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نمی توان اظهار داشت كه طرح خوداتكایی شكر شكست خورده، این یك واقعیت است كه امكان دارد در اجرا، هر طرحی در مقاطعی با چالش هایی مواجه شود.
وی افزود: شاخص های زیادی بر رفتار كشاورزان در كشت تأثیر گذار هستند؛ به نحوی كه نرخ خرید تضمینی یكی از این فاكتورها است كه در سال گذشته، به علت مشكلات ارزی ناشی از تحریم، قیمت محصولات صیفی كه رقیب چغندر قند بهاره هستند، افزایش قابل ملاحظه ای داشته باشند، ضمن اینكه از سوی دیگر، قیمت پایین خرید تضمینی هم سبب شد كه تمایل كشاورزان به كشت محصولات صیفی به جای چغندر قند افزایش یابد، بنابراین در سال زراعی گذشته، سطح زیركشت چغندر قند بهاره حدود ۳۵ درصد كاهش پیدا كرد.
تولید چغندر بهاره حدود ۲ میلیون تن كاهش یافت
مجری طرح چغندرقند افزود: هم اكنون عملیات برداشت چغندر قند بهاره در حال انجام می باشد و پیشبینی می شود تولید چغندرقند هم به همین نسبت كاهش پیدا كند.
یزدانی با اشاره به اینكه سال ۹۷ حدود ۷.۴ میلیون تن چغندر قند در كشور تولید شده است، اظهار داشت: از این میزان ۶.۳ میلیون تن چغندر بهاره و ۱.۱ میلیون تن هم چغندر پاییزه بود.
وی با اشاره به اینكه در سال ۹۸ حدود ۷۰۰ هزارتن چغندر پاییزه تولید شده است، افزود: پیشبینی می شود حدود ۴.۵ میلیون تن هم چغندر بهاره امسال تولید شود كه مجموع تولید، به حدود ۵.۲ میلیون تن خواهد رسید.
مجری طرح چغندر قند با اشاره به خسارات سیل به مزارع نیشكر در خوزستان،، افزود: در سال ۹۷ به علت مشكلات ناشی از خشكسالی در نیمه اول سال و بارندگی های مستمر در استان خوزستان، عملا عملیات برداشت نیشكر به تاخیرافتاد و این امر به بهار ۹۸ منتقل شد كه بعد هم با وقوع سیل، كشور با كاهش تولید شكر نیشكری روبرو شده است؛ به همین دلیل، پیشبینی می شود امسال حدود ۶ تا ۶.۵ میلیون تن نیشكر در كشور تولید شود كه از این میزان، حدود ۷۰۰ هزارتن شكر تولید خواهد شد؛ ازاین رو پیشبینی می شود در مجموع تولید شكر از محل چغندرقند و نیشكر، حدود ۱.۴ میلیون تن باشد.
امیدواریم با عنایت به پیگیری هایی كه در حال انجام می باشد، با تجدید نظر در قیمت خرید تضمینی محصولات زراعی، قیمت تضمینی چغندرقند هم افزایش یابدیزدانی افزود: نیاز كشور به شكر حدودا ۲.۲ میلیون تن است كه قطعا باید این میزان كمبود با واردات جبران شود.
مجری طرح چغندر قند با اشاره به اینكه پیشنهاد ما برای قیمت خرید تضمینی این محصول در سال جاری، بالاتر از نرخ اعلام شده از جانب دولت بوده است، افزود: البته در كنار قیمت خرید تضمینی، كرایه حمل هم برای این محصول در نظر گرفته شده كه قیمت را به نرخ مورد نظر كشاورزان، نزدیك می كند.
این مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزی خاطرنشان كرد: البته امیدواریم با عنایت به پیگیری هایی كه در حال انجام می باشد، با تجدید نظر در قیمت خرید تضمینی محصولات زراعی، قیمت تضمینی چغندرقند هم افزایش یابد.
سیاست كشت نشایی به منظور كاهش مصرف آب اجرایی می شود
یزدانی درباره اینكه امسال نگرانی در زمینه تغییر الگوی كشت به سمت سایر محصولات وجود ندارد؟ اظهار داشت: باتوجه به وضعیت قیمت محصولات صیفی از قبیل گوجه فرنگی، امیدواریم كه كشاورزان از این تجربه پند بگیرند و با كمك آنها بتوانیم در جهت پایداری تولید و امنیت غذایی كشور، مسیر خوداتكایی شكر را كوتاهتر نماییم.
مجری طرح چغندرقند با اشاره به اینكه كشت چغندر قند پاییزه در كشور شروع شده است، اظهار داشت: برپایه برنامه اقتصاد مقاومتی، حدود ۲۳ هزارهكتار كشت پاییزه چغندر قند برای سال ۹۸ درنظر گرفته شده است كه تاكنون، حدود ۱۶ هزار هكتار عملیات كشت انجام شده است كه نسبت به سال قبل تاكنون، حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد افزایش داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان كرد: امسال كارخانجات قند تعامل بیشتری با كشاورزان در پرداخت بموقع مطالباتشان دارند و امیدوار هستیم كه این روند ادامه یابد؛ چون كه در ترغیب كشاورزان به كشت آینده، تأثیر زیادی دارد.
یزدانی اظهار داشت: كشت چغندرقند علاوه بر تأثیر مهم آن در تناوب زراعی، سبب ایجاد اشتغال در بخش كشاورزی، صنعت و خدمات خواهد شد.
وی در واكنش به مباحث مطرح شده در خصوص آب بر بودن چغندر قند، افزود: یكی از سیاست های جدی وزارت جهاد كشاورزی، توسعه كشت نشایی چغندر قند است كه در سه سال گذشته، با تلاش هایی كه انجام گرفته، توفیقات خوبی هم حاصل شده است؛ ضمن اینكه با این شیوه كشت، حداقل ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی می نماییم كه بر این اساس، كاهش مصرف بذر و سموم هم با این نوع كشت اتفاق خواهد افتاد.


منبع:

1398/08/18
17:49:53
5.0 / 5
4333
تگهای خبر: ارز , اشتغال , اقتصاد , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است