معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بیان كرد

دانشگاه باید نسبت به محیط و اجتماع خود حساس باشد

دانشگاه باید نسبت به محیط و اجتماع خود حساس باشد زارا: معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان كرد: دانشگاه این دفعه بنای خودرا در این می بیند كه به یك نهاد اثرگذار تبدیل گردد تا ضمن رونق در فضای دانشگاه در جامعه باز حضور داشته باشد ازاین رو دانشگاه باید نسبت به محیط و اجتماع خود حساس باشد.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست «هم افزایی جامعه و دانشگاه، فرصت ها و چالش ها» با حضور معاون وزیر علوم، مسئولان دانشگاه و نمایندگان دستگاه های اجرایی در دانشكده علوم انسانی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) انجام شد.
وی با اشاره به اینكه دانشگاه و جامعه با هم پیوند داشته باشند، ا فزود: داشتن تحلیل از محیط استان برای نیل به این مقصود لازم است برای مثال با یك نگاه كلی استان قزوین به لحاظ نزدیكی به پایتخت و كلان شهر تهران از یك سو و شناخت آن بعنوان یك استان صنعتی و دانشگاهی دارای موقعیت خاص و ممتازی در كشور است.

غفاری اشاره كرد: استان قزوین به لحاظ جمعیت دانشجویی در كشور پس از استان های سمنان و یزد جایگاه سوم را به خود اختصاص داده و وجود دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) باز بعنوان یكی از دانشگاه های توانمند كشور بر اهمیت آن افزوده است.

این مسئول با اشاره به شكل گیری دانشگاه ها عنوان كرد: در فاز نخست دانشگاه با مجموعه عالمان و نخبگان آن شناخته می شدند و خودرا در امتداد جامعه نمی دانست و با فضای جامعه فاصله داشت، در حقیقت طبقات خاصی می توانستند وارد این محیط شوند.

وی افزود: در دوره های بعد، دانشگاه كوشش كرد كمی بیشتر خودرا به فضای جامعه وصل كرده، از علوم محض خارج و وارد مباحث و رشته هایی شود كه نیاز جامعه است و این رویكرد هم اكنون با تغییر به سمت یك نظام مبادله تلاش دارد به یك نهاد مؤثر تبدیل گردد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان كرد: دانشگاه این دفعه بنای خودرا در این می بیند كه به یك نهاد اثرگذار تبدیل گردد تا ضمن رونق در فضای دانشگاه در جامعه باز حضور داشته باشد ازاین رو دانشگاه باید نسبت به محیط و اجتماع خود حساس باشد.

وی افزود: بی گمان یكی از مهم ترین و كلیدی ترین نقش های چنین دانشگاهی نقد كارآمد مدیران، برنامه ها و نمایش راهكار برای موضوعات مختلف است و در كنار آن خدمت رسانی لحاظ شود و در حوزه بحث های سیاستی و بنیادین ورود كند.

غفاری بیان كرد: در مرتبه نخست برای تقویت این امر باید دانشگاه خودرا نقد كند چراكه نقد و محاسبه خویشتن یك موهبت است و مجموعه ای كه خودرا نقد می كند پویایی را برای خود به ارمغان خواهد آورد.

وی با تاكید بر اینكه باید مبنای آموزش ها در ارتباط با مسائل كف جامعه باشد كه متأسفانه هم اكنون این نگاه كم رنگ است، اظهار داشت: نباید آموزش های دانشگاه ها از حوزه سیاستی و بنیادین دور باشد و از طرف دیگر ورود در حوزه پژوهش از دیگر موضوعاتی است كه باید موردتوجه و پیگیری در بین جامعه دانشگاهی قرار بگیرد.

غفاری اضافه كرد: در دورانی به سر می بریم كه می توان آنرا عصر تغییرات دانست ازاین رو دانشگاه باید خودرا برای ورود در این عصر آماده كند؛ در حقیقت دانشگاه و مجموعه های بیرونی باید بپذیرند كه مسائل مربوط با شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی موجود از نوع مسائل عادی نیست و مسائل سخت و پیچیده و مشكل شده اند كه نمی توان آنرا به تنهایی حل كرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره كرد: مسائل امروز در جامعه به گونه ای است كه ذی نفعان آن یك مجموعه واحدی نیست و می توان گفت مجموعه های مختلف نسبت به آن منافع دارند.

وی بیان كرد: برای نیل به این مقصود جز با مشاركت و گفت و گو نمی توان این مسائل را حل كرد پس با عنایت به این نگاه رویكرد تازه ای در حوزه دانشگاه مطرح می شود تا رابطه سیستمی را با مجموعه های دیگر ایجاد كند كه این رابطه محدود به جامعه دانشگاهی نیست و مدیران و مسئولان را هم شامل می شود.

این مسئول اشاره كرد: اگر دانشگاه در برنامه های آموزشی نگاه سیستمی داشته باشد خودرا محدود به این كه تنها یك انسان حرفه ای و متخصص را تربیت كند نمی بیند بلكه خودرا ملزم به تربیت شهروند مسئول در جامعه می داند و برمبنای آن دانش آموختگان دانشگاه قدرت تعامل و گفت و گو خواهند داشت.

غفاری اضافه كرد: مجموعه دستگاه ها باید همراهی خودرا با دانشگاه ها داشته باشند و از دانش و دارایی های علمی آن استفاده نماید و دانشگاه باز باید بستر گفت و گو و رابطه بیشتر با جامعه را فراهم سازد كند چراكه ایجاد ارتباط و گفتمان دوسویه بسیار كارساز خواهد بود.

وی با اشاره به برگزاری نشست «هم افزایی دانشگاه و جامعه» در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تاكید كرد: برگزاری چنین نشست هایی می تواند كمك بسیاری برای شناخت ظرفیت های موجود و تعریف فضای جدیدی برای بهره مندی از توانمندی های آن فراهم آورد و رونق این فضا بعنوان هدف اصلی برگزاری چنین نشست هایی مطرح است چراكه بدون كنش جمعی و رخ نخواهد داد.

این مسئول بابیان اینكه نیازمند بازبینی اساسی در این حوزه هستیم تا علوم انسانی و اجتماعی جایگاه واقعی خودرا پیدا كند، اضافه كرد: بدون رونق علوم انسانی و اجتماعی هیچ جامعه ای به پیشرفت نخواهد رسید چراكه بلوغ یك جامعه در رشد علوم انسانی و اجتماعی آن جامعه است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درانتها استان قزوین را به سبب موقعیت آن، بستر خوبی برای داشتن سایت مناسب برای مطالعه و ترغیب دانشگاهیان و پژوهشگران دانست و عنوان كرد: در این استان دست جامعه دانشگاهی و پژوهشگران برای تحقیق و پژوهش باز است.




1397/12/18
14:54:40
5.0 / 5
4354
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , دانشگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است