رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران مطرح كرد

انتظارات جامعه از دانشگاه ها در زمان ركود، رشد اقتصادی در گرو تعامل بخش های دولتی و خصوصی است

انتظارات جامعه از دانشگاه ها در زمان ركود، رشد اقتصادی در گرو تعامل بخش های دولتی و خصوصی است زارا: رئیس صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران با تاكید بر این كه انتظار بر این است كه دانشگاه ها حتی در زمان ركود توسعه و پایداری را برای جامعه به ارمغان آورند، اظهار داشت: این امر نیازمند یكپارچه سازی در حوزه های تحقیقاتی در بخش های دولتی است.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دكتر نصرت الله ضرغام امروز در همایش ملی تعامل نظام دانشگاهی بر فضای اجتماعی، آموزش، تحقیقات و ارتباط با جامعه را از سه وظایف مهم دانشگاه ها در جهان نام برد و اضافه كرد: در دهه های اخیر اثربخشی علم و فناوری به شدت در دنیا مطرح گردیده است و انتظاری كه در دنیای علم و فناوری وجود دارد، این است كه مراكز دانشگاهی حتی در شرایط ركود بتوانند استانداردهای زندگی و پایداری كشور را تأمین كنند.
وی با اشاره به اینكه تحقق چنین موردی نشان دهنده آن است كه نظام دانشگاهی به وظایف خود عمل می كنند، افزود: از طرف دیگر زمانی كه منابع مالی به دانشگاه ها اختصاص داده می شود، جامعه انتظار دارد كه خروجی این سرمایه گذاری را مشاهده كند.
وی با اشاره به تجربیات جهانی در زمینه اثرگذاری دانشگاه ها در جامعه، اشاره كرد: بعنوان مثال در سال ۱۹۴۵ آمریكا با انجام مطالعاتی در این زمینه "بنیاد علم" را تشكیل داد و با سیاست گذاری های انجام شده امروزه به ابرقدرتی در حوزه علم و فناوری تبدیل گشته است.
ضرغام با تاكید بر اینكه تعامل میان دانشگاه ها و فضای جامعه نیازمند یكپارچگی میان همه دست اندركاران است، اشاره كرد: تجربیات جهانی اثبات نموده كه علم و فناوری محرك اصلی رشد اقتصادی و توسعه جوامع بشری است، ولی مشروط بر آن كه یكپارچگی های لازم در تحقیقات بنیادی و كاربردی، یكپارچگی در تحقیقات عمومی و دولتی و تبعیت از معیارهای جهانی صورت گیرد.
رئیس صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران اشاره كرد: بررسی ها نشان داده است كه به ازای هر یك درصدی كه در حوزه تحقیقات، سرمایه گذاری می شود، ۶۱ درصد رشد اقتصادی رخ می دهد؛ ولی این گفته به معنای آن نیست كه هر كشوری كه در این زمینه سرمایه گذاری كند، به رشد اقتصادی دست می یابد.
وی اشاره كرد: تحقق چنین موردی نیاز به تعامل میان بخش های دولتی و خصوصی دارد. ضمن آنكه بخش خصوصی بتواند بیشترین سرمایه گذاری ها را در امر تحقیقات و توسعه داشته باشد.
ضرغام با اشاره به ظرفیت های علمی و تحقیقاتی كشور، تصریح كرد: این ظرفیت ها نیازمند آن است كه تقاضاهایی از سمت جامعه به آنها نمایش شود. وجود تقاضا سبب می شود تا دیوارهای ذهنی و فیزیكی دانشگاه شكسته شود. نمونه آن اتفاقی بود كه در زمان جنگ رخ داد و دانشگاه ها به خدمت امنیت كشور درآمدند.
وی با طرح این سوال كه آیا صنعتی كه متكی بر ابزار غیر ماهر است، می تواند در رشد اقتصادی مؤثر باشد، اشاره كرد: كشورها امروزه در تلاش هستند تا به سمت تكنولوژی های جدید حركت كنند، چونكه این فناوری ها هستند كه سبب رشد اقتصادی می شوند و این امر در گرو تعامل میان دانشگاه ها و صنعت است.
ضرغام با اشاره به سرمایه گذاری های چین در حوزه تحقیق و توسعه، تصریح كرد: در سال ۲۰۱۳ این كشور معادل جمع سرمایه گذاری های اتحادیه اروپا در حوزه تحقیق و توسعه سرمایه گزاری نموده است، چونكه به این باور رسیده اند كه پشتیبانی از علم منجر به ابرقدرتی آنها خواهد شد.
وی با اشاره به ظهور نسل چهارم دانشگاه ها اظهار داشت: برمبنای برنامه ریزی های انجام شده مشاهده می نماییم كه پذیرش دانشجویان نخبه ایرانی در آمریكا نسبت به سال های قبل كاهش نیافته است كه این امر نشان دهنده تبعیت از سیاست های مربوط به فناوری می شود.

ایجاد كارگروهی با نام "كودك و آینده"
ایجاد كارگروه "فیزیك و ریاضی " با همكاری انجمن ریاضی

رئیس صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران با اشاره به اقدامات این صندوق برای توسعه تحقیقات از ایجاد كارگروهی با نام "كودك و آینده" آگاهی داد و اضافه كرد: این كارگروه در تلاش است تا در كودكان فكر تحلیل گر، تفكر نقادانه و روشن اندیش ایجاد كند.
وی ایجاد كارگروه "فیزیك و ریاضی" را از دیگر اقدامات این صندوق نام برد و اضافه كرد: این كارگروه با همكاری انجمن ریاضی فعالیت خودرا آغاز نموده است.



1397/11/29
14:58:49
5.0 / 5
4303
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , اقتصاد , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است