در گزارش زارا اعلام شد؛

۳راهکار برای پیشگیری از کاهش مصرف لبنیات پس از حذف ترجیحی

۳راهکار برای پیشگیری از کاهش مصرف لبنیات پس از حذف ترجیحی سخنگوی انجمن لبنی ایران ضمن اشاره به این که سرانه مصرف لبنیات با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حدود ۳۰ درصد کاسته می شود، سه راهکار را برای پیشگیری از این اتفاق پیشنهاد کرد.



محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن لبنی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آخرین وضعیت صدور کارت الکترونیکی برای خرید محصولات لبنی عنوان کرد: هنوز اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداده ضمن این که کارت مذکور برای کلیه اقلام ضروری سبد خانوار پیشنهاد شده است.
بنی طبا ضمن اشاره به این که بر این اساس مقرر است کارت مذکور برای خانوار محروم و دهک های پایین طراحی و ایجاد شود، اظهار داشت: وظیفه نظام حاکمیتی این است که پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اصلاح نظام یارانه ای از دهک های محروم حمایت ویژه کند چون که این افراد پس از حذف ارز و افزایش تورم و نرخ مواد غذایی قادر به خرید این محصولات نخواهند بود.
سخنگوی انجمن لبنی با اشاره به اینکه دولت به جای پول نقد باید به خانوار کارت الکترونیکی بدهد، اظهار داشت: تجربه ثابت کرده پول نقد به جامعه هدف برخورد نمی کند و مردم به جای این که این پول را صرف خرید مواد غذایی و اقلام ضروری سبد خانوار کند آنرا خرج سایر هزینه ها همچون اجاره خانه یا حمل و نقل می کند.
بنی طبا ضمن اشاره به این که اجرای طرح کارت الکترونیکی برای کالاهای اساسی و اقلام ضروری خانوار در کمیسیون های مختلف مجلس در دست پیگیری و بررسی است، اظهار داشت: اجرای این طرح چندان کار سختی نیست و زیرساخت های آن در کشور وجود دارد ضمن این که با اجرای آن یارانه ها هدفمند می شود و منابع آن هم از محل حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و مابه التفاوت این ارز با ارز آزاد تأمین خواهد شد.
این فعال صنفی ضمن اشاره به این که کلیه خانوار زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی، کارگران، فرهنگیان و سایر دهک های محروم و پایین جامعه مشمول دریافت این کارت خواهند بود، اظهار داشت: اقلامی مثل برنج، روغن، تخم مرغ، مرغ، گوشت و لبنیات در کارت مذکور دیده شده و خانوار می توانند با استفاده از آن این اقلام را خریداری کنند.
به گفته بنی طبا، انجمن لبنی از ابتدا برای اجرای این طرح مصر بوده و وزارت جهاد کشاورزی به صورت جد پیگیر آن است.

سرانه مصرف لبنیات با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حدود ۳۰ درصد کاهش می یابد
سخنگوی انجمن لبنی ایران در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به این که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش تورم طبیعتاً سرانه مصرف لبنیات در کشور کاسته می شود، اظهار داشت: برآورد ما این است که سرانه مصرف لبنیات بین ۲۰ تا ۳۰ درصد در خلال اجرای این طرح کاهش پیدا کند.
بنی طبا با اشاره به اینکه بر مبنای برنامه چشم انداز ۱۴۰۴ قرار بود سرانه مصرف لبنیات در کشور به ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلوگرم برسد، اظهار داشت: در سالهای ۸۸ و ۸۹ این رقم بیشتر از ۹۰ کیلوگرم بود اما با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها افت شدیدی را در این حوزه تجربه کردیم و حدود ۱۰ کیلوگرم از میزان مصرف سرانه کاسته شد و هم اکنون این رقم چیزی حدود ۷۵ تا ۸۰ کیلوگرم در حالت خوشبینانه است که نصف رقمی است که قرار بود در چشم انداز به آن دست پیدا نماییم.
بنی طبا افزود: با عنایت به این که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی سرمایه در گردش و احتیاج به نقدینگی را در واحدهای تولیدی هم بالا می برد، وزارت جهاد کشاورزی بعنوان متولی تولید استقبال خوبی از طرح های حمایتی کرده و به صورت جد پیگیر اجرای این طرح ها برای احقاق حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است و همانطور که اشاره شد شخص وزیر جهاد کشاورزی به صورت جد پیگیر طرح ایجاد کارت الکترونیکی برای خرید اقلام ضروری توسط مردم است تا قدرت خرید مصرف کنندگان کاهش پیدا نکند.
وی ضمن اشاره به افزایش نگرانی ها درباره کاهش مجدد مصرف سرانه لبنیات در کشور اظهار داشت: برای این منظور سه راهکار را پیشبینی کردیم که راهکار اول همان اجرای طرح کارت الکترونیکی برای خانوار است، علاوه بر این نباید اجازه بدهیم در جمعیت نوجوانان و کودکان بخصوص در استانهای محروم کاهش مصرف سرانه اتفاق بیفتد به همین جهت اجرای طرح شیر مجانی مدارس دومین راهکاری است که پیشنهاد می شود.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح بودجه ای در نظر گرفته شده اما بسیار کمتر از توقع ماست، خاطرنشان کرد: اگر مسؤلان واقعاً می خواهند مصرف سرانه ضربه نخورد باید تأمین شیر برای جمعیت دانش آموز بخصوص دانش آموزان دختر را در اولویت کار قرار دهند چون که از هر سه زن ایرانی یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می شود که دلیل اصلی آن کمبود مصرف لبنیات و فرآورده های لبنی است.
بنی طبا از دولت و سازمان برنامه و بودجه خواست مانند سالهای گذشته عمل نکند و روی این مسئله تمرکز ویژه داشته باشد.
سخنگوی انجمن لبنی ایران همینطور از آموزش و پرورش درخواست نمود برای اجرای این طرح شیر باکیفیت تأمین کند و آنرا به مناقصه نگذارد.
به قول بنی طبا در مناطق دورافتاده به علت مشکلات حمل و نقل و نگهداری محصول باید از شیر استریل استفاده گردد.
بنی طبا راهکار سوم را تسهیل عرضه مستقیم محصولات لبنی برای تولیدکنندگان عنوان نمود و اظهار داشت: دولت باید تدبیری بیندیشد که تولیدکنندگان بتوانند محصولات لبنی را مستقیماً به مردم عرضه کنند چون که ۳۰ درصد قیمت محصولات لبنی در ارتباط با شبکه پخش و خرده فروشی است و اگر عرضه به شکل مستقیم صورت گیرد این درصد از قیمت لبنیات کم خواهد شد بعنوان مثال دولت می تواند در میادین میوه و تره بار مکانی را در اختیار تولیدکننده قرار دهد تا محصولات خویش را آنجا به مردم عرضه کنند. برای این کار حتی ما غرفه نمی خواهیم و اگر نقطه ای را مشخص کنند که ماشین های یخچال بتوانند محصولات خویش را به مردم عرضه کنند این کار را خواهیم کرد.
این فعال صنفی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی تابحال همکاری خوبی با تشکل ها داشته است، اظهار داشت: در زمینه حذف یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی از کالاها هم اکنون به هسته سخت کار رسیده ایم و دولت باید کار دشواری را انجام دهد. به همین جهت اجرای طرح نیازمند همکاری تمامی دستگاه ها، سازمان ها و بخش خصوصی است و ما هم آمادگی داریم تا دولت را در این راه همراهی نماییم.


منبع:

1400/11/04
11:16:21
0.0 / 5
360
تگهای خبر: آموزش , ارز , تولید , زمینه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است